VIDEO ⟩ "Greenpeace" aktīvists savaino vairākus cilvēkus, nolaižoties ar izpletni Vācijas - Francijas mača stadionā (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Pirms aizvadītā Eiropas čempionāta mača starp Franciju un Vāciju stadionā nolaidās izpletņlēcējs, kurš procesa gaitā savainoja arī vairākus cilvēkus.

Otrdien pavisam neilgi pirms mača, kurā Francija ar 1:0 pārspēja Vācijas valstsvienību, laukumā ar izpletni nolaidās "Greanpeace" kustības aktīvists. Uz viņa izpletņa bija rakstīts sauklis: "Atbrīvojieties no degvielas!" (kick out the oil).

Aktīvists, nolaižoties stadionā centās piezemēties laukuma centrā, tomēr viņš sapinās tā sauktās "Zirnekļa kameras" vados, kas ir novilkti virs stadiona. Tā rezultātā vīrietis zaudēja balansu un tikai nedaudz spēja izvairīties no ietriekšanās tribīnēs.

Eiropas futbola asociāciju apvienība (UEFA) ziņo, ka incidenta rezultātā slimnīcā nonākuši vairāki skatītāji, kuri cieta no izpletņlēcēja radītajām atlūzām. Tāpat par mata tiesu no krītoša objekta izvairījās arī Francijas valstsvienības stūrmanis Didjē Dešomps.

"Greenpeace" vācu valodas "Twitter" kontā tika apstiprināts, ka šis lidojums bijis protests pret vienu no čempionāta sponsoriem "Volkswagen". Protesta mērķis ir panākt dīzeļdegvielas un benzīna darbinātu mašīnu ražošanu.

Tāpat organizācijas pārstāvji ir nākuši klajā ar publisku atvainošanos cietušajiem un spēlētājiem.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu