Taizeme plāno atvērt robežas pret Covid-19 vakcinētajiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Day2505/shutterstock

Taizeme grasās līdz oktobra vidum pilnīgi atvērt savas valsts robežas vakcinētiem ārvalstu ceļotājiem. Valdība pieņēmusi tādu lēmumu, jo nepieciešams restartēt jaunā koronavīrusa pandēmijas sagrauto tūrisma industriju, trešdien, 16. jūnijā, pavēstīja premjerministrs Prajuts Čanoča.

Premjers sacīja, ka pret Covid-19 pilnīgi vakcinētiem ārzemniekiem un Taizemes pilsoņiem, kas atgriežas dzimtenē, jāļauj iebraukt "bez karantīnas vai citiem neērtiem ierobežojumiem", un ka viņa mērķis ir atvērt valsti 120 dienu laikā.

Viņš atzina, ka centieni atkal atvērt valsts robežas var radīt problēmas.

"Es zinu, ka šis lēmums ir ar zināmu risku, jo, kad mēs atvērsim valsti, pieaugs infekcijas gadījumu skaits, lai cik labi būtu mūsu piesardzības pasākumi. Bet es domāju - ņemot vērā tautas ekonomiskās vajadzības, mums ir pienācis laiks uzņemties šo aprēķināto risku."

Tūrisms dod lielu ieguldījumu Taizemes ekonomikā, un tajā ir nodarbināti miljoniem cilvēku. 2019. gadā valstī ieradās apmēram 40 miljoni ārzemnieku, bet 2020.gadā viņu skaits saruka, jo tika noteikts iebraukšanas aizliegums, lai kontrolētu pandēmiju.

Premjers sacīja, ka valdība pārskatītu valsts atkalatvēršanu tikai tad, ja rastos nopietna situācija. Valdība iepriekš bija paredzējusi atvērt valsti ārzemju viesiem nākamā gada janvārī.

Taizemē no aprīļa ir strauji pieaudzis Covid-19 gadījumu skaits. Šajā laika posmā reģistrēti vairāk nekā 80% no 204 595 Taizemē apstiprinātajiem Covid-19 gadījumiem un 90% no 1525 nāves gadījumiem, kas saistīti ar Covid-19.

Šis pieaugums rada īpašas bažas, jo Taizeme ir aizkavējusies ar Covid-19 vakcīnu sagādāšanu un izplatīšanu. Valsts līdz šim saņēmusi tikai "Sinovac" vakcīnu no Ķīnas un "AstraZeneca" vakcīnu. No 69 miljoniem valsts iedzīvotāju tikai 7% ir saņēmuši vismaz vienu vakcīnas devu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu