Porziņģa pārstāvētā "Mavericks" atbrīvo vīru, kurš klubā pavadīja 24 gadus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Donijs Nelsons
Donijs Nelsons Foto: Reuters/ScanPix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Dalasas "Mavericks" pēc 24 gadiem pārtraucis sadarbību ar ilggadējo ģenerālmenedžeri Doniju Nelsonu.

Kā informē komanda, abas puses vienojušās par sadarbības neturpināšanu.

Donijs Nelsons "Mavericks" komandai pievienojās 1998.gadā, kad vienības galvenais treneris bija viņa tēvs Dons Nelsons. Dažus mēnešus vēlāk NBA draftā "Mavericks" veica maiņas darījumu un tā rezultātā ieguva Dirku Novicki, kurš vēlāk kļuva par komandas zvaigzni, aizvedot dalasiešus līdz 2011.gada čempiontitulam.

Tāpat 20 gadus vēlāk "Mavericks" darījumā ieguva trešo izvēli, komandai piesaistot slovēņu zvaigzni Luku Dončiču. 2013.gadā Nelsons vēlējies draftēt arī Janni Adetokunbo, kurš jau kļuvis par divkārtēju līgas vērtīgāko spēlētāju, taču "Mavericks" īpašnieks Marks Kjūbans toreiz neakceptēja to soli. Tā vietā "Mavericks" ieguva Šeinu Larkinu, kuram nav izdevies nostiprināties NBA.

Ne visas drafta izvēles Nelsona vadībā bijušas veiksmīgas, piemēram, 2017.gadā "Mavericks" draftēja Denisu Smitu junioru, lai gan tobrīd vēl bija pieejams Donovans Mičels, kuram ir potenciāls nākotnē kļūt par vienu no līgas zvaigznēm.

Nelsonam bija arī liela loma iespaidīgajā maiņas darījumā, kurā 2019.gadā Porziņģis no Ņujorkas "Knicks" komandas nonāca "Mavericks" vienībā.

Nelsons, Kjūbans un komandas galvenais treneris Riks Kārlails vairākkārt uzsvēruši, ka lēmumi par spēlētāju piesaisti tiek pieņemti kolektīvi.

Pēdējos desmit gados Dalasas komanda nav pārvarējusi "play-off" pirmo kārtu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu