Haoss Dalasā - kāpēc "Mavericks" jukas palīdzēs Kristapam Porziņģim? (9)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: Reuters/ScanPix

Dalasas "Mavericks" nometnē pēdējo dienu laikā iestājušās īstenas jukas - izmaiņas vadības līmenī, neskaidrība ar Dončiča līgumu un citi neatrisināti jautājumi. Šāds neliels haoss latviešu basketbolistam Kristapam Porziņģim varētu arī nospēlēt par labu...

Kas notiek Dalasā?

Šobrīd izskatās, ka briest visai lielas pārmaiņas. Nekā citādāk to nevar apzīmēt, ja darba attiecības tiek pārtrauktas ar ģenerālmenedžeri, kurš organizācijā strādāja no 1998. gada...

Tomēr saprotams ir arī šāds lēmums. Kopš 2011. gada, kad "Mavericks" izcīnīja kluba pastāvēšanas vēsturē vienīgo čempiona titulu, komanda ne reizi nav spējusi pārvarēt izslēgšanas spēļu pirmo kārtu.

Tāpat no darba pēc 13 gadiem organizācijā atlūgumu licis galdā arī komandas galvenais treneris Riks Kārlails.

Jau iepriekš izskanēja baumas, ka Kārlails interesējās par potenciālo Maika Budenholzera vietu pie Milvoki "Bucks" stūres. Acīmredzot jau tobrīd dūmu bez uguns nebija. Tiesa, pie augstāk minētās stagnācijas, šāds lēmums šķiet visai pamatots.

Luka Dončičs un viņa 200 miljoni

Nevienam nav šaubu, ka Dončičs šajā komandā ir līderis. Un pamatoti. Noslēdzoties izslēgšanas spēlēm, Dončičs visai skaidri lika noprast, ka ir gatavs pieņemt jauno piecu gadu, 200 miljonus vērto līgumu. 

Kā ziņo raidījuma "The Jump" apskatnieks Marks Spīrss, Dončiču ļoti neapmierina fakts, ka Donijs Nelsons tika atlaists. Oficiālajā paziņojumā, protams, teikts, ka darba attiecības tika pārtrauktas abpusēji, bet ir skaidrs, ka pieredzes bagātais speciālists tika atbrīvots no darba pienākumiem.

Spīrss, atsaucoties uz situācijai pietuvinātiem avotiem, norādīja, ka runas par augstāk minēto līguma pagarināšanu šobrīd esot apstājušās.

Tas nozīmē, ka Dalasai šobrīd ir jāatrisina jau potenciāli trīs būtiski jautājumi: 

1) Jāatrod jauns ģenerālmenedžeris

2) Jāuzlabo attiecības ar Dončiču

3) Jāmeklē jauns galvenais treneris

Līdz ar to arī "Mavericks" fanu bāzei būs pietiekami daudz temati, par kuriem "patrīt mēles"...

"Tingis Pingis"? Nē, Porziņģis joprojām var būt vienradzis!

Gan izslēgšanas spēļu sērijas laikā, gan pēc tās no "Mavericks" (un arī "Knicks") faniem, ja viņus tā var saukt, bija dzirdamas dažādas replikas: "Tingis Pingis", "Pandēmijas P", "Stikla lielgabals" un tamlīdzīgas drazas.

Ja runājam par Porziņģa sniegumu uzbrukumā, 30+ punktus ar desmit metieniem spēlē neiemetīsi. Acīmredzot, šādu lomu uzbrukumā latvietim bija atvēlējis galvenais treneris. Līdz ar to šeit Kristapam kaut ko pārmest būtu lieki.

Daudz pamatotāku kritiku var veltīt Porziņģa sniegumam aizsardzībā, jo tieši viņa mobilitāte un auguma parametri bija viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc Kevins Durants latvieti reiz nodēvēja par Vienradzi. Šosezon šī mobilitāte nebija redzama.

Un tieši tāpēc Kristapam ir vajadzīga laba starpsezona, kurā viņš var koncentrēties ne tikai uz atlabšanu no savainojuma, bet gan ķermeņa nostiprināšanu un dažādu spēles elementu uzlabošanu. Neaizmirsīsim, ka Porziņģim joprojām ir tikai (nepilni) 26 gadi. Tas ir vecums, kuram vēl var pievienot vārdu "tikai". Līdz ar to progress vēl ir sagaidāms.

Tādēļ šī "skaņa", kas šobrīd valda ap "Mavericks", latviešu centra spēlētājam nāk tikai par labu. Kā jums šķiet, ja nebūtu augstāk minēto drāmu, kurš vārds "Mavericks" kontekstā joprojām būtu uz mēles apskatniekiem un faniem?

Jautājums, protams, retorisks. Tagad Porziņģis var simtprocentīgi koncentrēties uz treniņiem un tieši tas viņam šovasar ir vajadzīgs visvairāk. Viņš ir atgriezies mājās un mierīgos apstākļos var sākt darbu pie savas karjeras, iespējams, atslēgas starpsezonas.

Protams, var teikt, ka atlēti medijos un fanos neklausās, bet tādā apjomā, kādā Porziņģis tika kritizēts, izsmiets un zākāts pēc izslēgšanas mačiem... Grūti iedomāties, ka vismaz daļa no tā nenonāca līdz latvieša ausīm.

Vēl jau, protams, nevar izslēgt maiņas darījumu, jo šādas runas atkal ir uzvirmojušas. Vīrs, kurš latvietim izsniedza 150 miljonu līgumu klubu ir pametis. Kas to lai zina, varbūt jaunā ģenerālmenedžera pirmais nodoms būs tieši aizmainīt latvieti.

Vai tas būtu prātīgi? Droši vien, ka nē, jo šobrīd Porziņģa vērtība tirgū, visticamāk, nav pašā augstākajā līmenī. Racionālāk būtu ļaut latvietim aizvadīt vienu veselības likstu nenomāktu starpsezonu un tad pieņemt lēmumu par viņa paturēšanu vai aizmainīšanu.

Šobrīd rādās, ka "Mavericks" problēmas tik ātri neatrisināsies. Un, kamēr tās tiks risinātas, Porziņģis netraucēts varēs strādāt pie tā, lai, runājot par viņu nākamsezon, uz fanu mēlēm būtu, nevis "Tingis Pingis", bet gan "Vienradzis".

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu