Labklājības ministrs sola ievērot "mutes disciplīnu" (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Labklājības ministrs Gatis Eglītis.
Labklājības ministrs Gatis Eglītis. Foto: Zane Bitere/LETA

Labklājības ministram Gatim Eglītim (JKP) vēl joprojām jāskaidro sava rīcība saistībā ar ierakstu mikroblogošanas vietnē "Twitter" pirms gandrīz divām nedēļām, ka valdības partijas, dalot naudu, pamatā rūpēsies par savām pašvaldībām. Trešdien, 16. jūnijā, sniedzot paskaidrojumus Saeimā, ministrs solīja turpmāk būt uzmanīgāks saziņā ar sabiedrību un ievērot "mutes disciplīnu".

Pamatīgu sašutuma vilni bija radījis jaunā labklājības ministra Gata Eglīša ieraksts tviterī nākamajā dienā pēc pašvaldību vēlēšanām par to, ka "naudas plūsmas kontrolēs četras koalīcijas partijas (Nacionālā apvienība, JKP, "Jaunā Vienotība" un "Attīstībai/Par!"), kas primāri rūpēsies par savām pašvaldībām".

Uz šo publicēto ierakstu nekavējoties reaģēja opozīcija, pieprasot ministra demisiju, kā arī liekot viņam sniegt paskaidrojumus parlamentā. Un trešdien ministru uzklausīja Saeimas Pieprasījumu komisijā.

"Ar šo neveiksmīgo formulējumu šajā tvītā… un neveiksmīgais formulējums tādēļ, ka ir ierobežots, teiksim tā, "Twitter" formāts, cik tās zīmes. Līdz ar to ir grūti izteikt, teiksim, to domu līdz galam," norāda Eglītis.

Ministrs gribējis vērst uzmanību praksei, kādu īstenojušas iepriekšējās valdības: "Tas bija jo īpaši redzams iepriekšējās valdībās, kur vairāk bija pārstāvēta arī ZZS. Man šajā ziņā pat liekas mazliet varbūt komiski, ka viņi par šo visskaļāk iestājas, it kā nezinātu, kāda ir bijusi tā prakse agrāk."

Šāds skaidrojums ir nepieņemams Zaļo un Zemnieku savienībai (ZZS), kas ministru vaino melošanā.

"Šobrīd arī Eglīša kungs turpina runāt aplamības, jo Eiropas fondos notiek sacensība. Nevis izdala naudu pēc konkrētas vietas, bet pēc sacensības, kurš iesniegs labāko projektu, kurš būs spējīgs to līdzfinansēt," sacīja ZZS deputāts Uldis Augulis.

Pēc vārdu apmaiņas ar opozīciju, Eglītis atsaucās aicinājumam turpmāk būt uzmanīgākam saziņā ar sabiedrību.

"Ja ministra kungs atvainojas Latvijas sabiedrībai un apņemas nākotnē tomēr šo te mutes disciplīnu, kā prezidenta kungs teica, ievērot, es neredzu, ka šis pieprasījums būtu atbalstāms," norāda Saeimas deputāts Ralfs Nemiro (KPV LV).

"Es jau esmu atvainojies par šo tvītu, un es varu atvainoties arī šodien. Un skaidrs, ka turpmāk uzmanīgi, daudz uzmanīgāk izturēšos pret publisko komunikāciju. Un, protams, arī šāda veida tvīti, es domāju, ka tie neatkārtosies," vērsa uzmanību Eglītis.

Kamēr Eglītim vēl bija spēkā deputāta mandāts, Saeimas Ētikas komisija jau bija paspējusi viņam izteikt brīdinājumu. Savukārt šodien izskatītais opozīcijas pieprasījums skaidrot savu rīcību, kas var būt iemesls, lai rosinātu izteikt neuzticību, ar koalīcijas balsu vairākumu noraidīts.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu