Valsts prezidents: Mēs visi varētu atgriezties normālā dzīvē, ja vakcinācijas temps saglabātos augsts (17)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valsts prezidents Egils Levits.
Valsts prezidents Egils Levits. Foto: Evija Trifanova/LETA

Atvieglojumi pret Covid-19 vakcinētām personām varētu būt kā papildu motivācija pieņemt pozitīvu lēmumu, pēc tikšanās ar Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu (JV) sacīja Valsts prezidents Egils Levits.

Tāpat prezidents vērsa uzmanību uz to, ka septembrī ir plānots atsākt mācības klātienē, tomēr, kā uzsvēra Levits, tas būs iespējams tikai tad, ja vakcinācijas līmenis būs pietiekami augsts. Tāpat, viņa ieskatā, skolotājiem ir jābūt vakcinētiem, jo nevar būt tā, ka bērns tiek laists uz skolu, bet tiek inficēts un var inficēt arī citus.

"Vakcinācijas gaita ir pozitīva. Mēs esam sasnieguši ļoti augstu vakcinācijas līmeni - nedēļā tiek vakcinēti ap 100 000 cilvēku. Tam ir jāturpinās, lai pēc iespējas lielāks procents cilvēku būtu vakcinēti un mēs visi varētu atgriezties normālā dzīvē un arī ekonomika varētu uzņemt ātrumu," pauda Valsts prezidents.

Kariņš uzsvēra, ka ne tikai valdības, bet arī visas sabiedrības kopīgais mērķis ir, lai rudenī varētu atsākties mācības klātienē. Lai šo mērķi varētu sasniegt, ir būtiski, lai cilvēk izvēlētos vakcinēties.

"Ja ir kāds cilvēks, kurš vēl nav izlēmis vakcinēties vai nevakcinēties, es varu teikt ļoti vienkārši - ja jūs gribat palīdzēt nodrošināt to, ka jūsu bērni, mazbērni, kaimiņu vai radinieku bērni septembrī varētu atgriezties skolā, tad ejiet un vakcinējieties," akcentēja premjers.

Viņš norādīja, ka vakcinācija palīdzēs sasniegt kopīgo mērķi, jo patlaban bērnus, kas ir jaunāki par 12 gadiem, vakcinēt nevar, jo šāda vakcīna nav apstiprināta, tāpēc pieaugušo pienākums ir vakcinēties. Runājot par iedzīvotāju motivēšanu, Kariņš uzsvēra, ka ir ļoti svarīgi turpināt izveidot dažāda veida atvieglojumus pilnībā vakcinētiem cilvēkiem.

Tāpat Kariņš sacīja, ka ir aicinājis tieslietu ministru, veselības ministru un citus iesaistītos ministrus apsvērt un izskatīt iespēju, ka atsevišķās profesijās varētu būt obligāta vakcinācija. Ministru prezidents norādīja, ka tas pagaidām ir atvērts jautājums.

"Mums ir derīgas vakcīnas, noliktavas ir pilnas, vakcīnas ir pieejamas un drošas personām no 12 gadu vecuma. Ir tikai jāpiesakās! Rindu nav, izmaksu nav, vakcīnas ir, prasme ir un vēlreiz ir aicinājums visiem pieteikties, aiziet un izmantot šo izdevību sevi pasargāt, lai rudenī mēs varētu atvērt skolas klātienes mācībām," pauda premjers.

Komentāri (17)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu