Motociklistiem jābūt uzmanīgiem karstā laikā, jo uz nokalpojuša asfalta var rasties izsvīdumi (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: William Daigneault/unsplash

Pie gaisa temperatūras virs plus 30 grādiem - bedru labojumu vietās un uz nokalpojušajiem asfalta segumu posmiem, kas ir sliktā tehniskā stāvoklī, var rasties izsvīdumi, norāda VSIA "Latvijas Valsts ceļi" (LVC).

Uzņēmumā uzsvēra, ka īpaša uzmanība ceļa stāvoklim un šiem izsvīdumiem ir jāpievērš motobraucējiem, kuriem var traucēt arī smilts, ar kuru tiek kaisītas izsvīdumu vietas.

LVC skaidroja, ka autoceļa asfalta segumam uzkarstot līdz temperatūrai, kas pārsniedz plus 50 grādus, seguma sastāvā esošais bitumens kļūst mīksts un sāk kust. Lai uzlabotu seguma saķeri ar auto riepām un satiksmes drošību, svīduma vietas nepieciešams vienmērīgi nokaisīt ar smilti vai sīkām šķembām. Ceļa segumu svīšana ir atkarīga arī no satiksmes intensitātes - jo tā augstāka, jo vairāk bitumena emulsijas tiek izspiests uz seguma virsmas un lielāka iespēja, ka parādīsies svīdumu vietas.

LVC aicina satiksmes dalībniekus informēt par šādām vietām, zvanot uz kompānijas diennakts bezmaksas informatīvo līniju 80005555, lai ceļu uzturētāji varētu operatīvi veikt svīduma vietu apstrādi.

LVC izveidota 2004.gada nogalē un pieder valstij. LVC pārvalda valsts autoceļu tīklu, administrē tam piešķirto finansējumu, plāno autoceļu attīstību, organizē iepirkumus valsts pasūtījumiem valsts autoceļu tīklā veicamajiem darbiem, administrē valsts autoceļu projektēšanas un būvdarbu procesu, nodrošina ceļu satiksmes organizācijas uzraudzību valsts autoceļu un pašvaldību ceļu tīklā, veic valsts autoceļu ikdienas uzturēšanas prasību izpildes pārbaudi un darbu uzraudzību, kā arī uzrauga pašvaldību autoceļu uzturēšanas atbilstību normatīvo dokumentu prasībām.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu