"Kādam tas var maksāt "dārgās" sekundes!" Šoferi kritizē jauno "stabiņu joslu" uz Tallinas šosejas (13)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no "Bez Tabu" sižeta

Uz Tallinas šosejas tiek veiktas satiksmes organizācijas izmaiņas – izbūvē sadalošo joslu ar horizontālajiem apzīmējumiem un ribjoslām, kā arī stabiņiem pa vidu ceļam. Raidījuma "Bez Tabu" skatītāja Regīna kritizē projektu, cerot, ka ceļu uzturētāji tomēr izmainīs plānus.

"Brīdī, kad ribjoslas un stabiņi tiks uzstādīti, operatīvie dienesti vairs netiks garām auto plūsmai. Papildus regulāri pa šo posmu pārvietojas militārais transports. Manuprāt, izstrādājot projektu, šis būtiskais apstāklis nav ņemts vērā, kas kādam var maksāt dārgās sekundes. Personīgi uzskatu, ka šajā posmā nedrīkst uzstādīt ribjoslas un stabiņus," sacīja Regīna.

Ceļa darbi uz Tallinas šosejas jau rit pilnā sparā. Nedaudz vairāk nekā 13 kilometru garā posmā no viadukta ar Vidzemes šoseju līdz Pulksteņezeram Carnikavas pusē tiks sasprausti stabiņi un iefrēzēta ribjosla.

Izņemot apdzīvotās vietas, maksimālais ātrums šajā posmā ir 70 kilometru stundā. Un tāds tas palikšot arī pēc veicamajiem darbiem. Līdz šim ceļa kreisajā pusē bija baltā pārtrauktā līnija. Un šoferi divu joslu vietā sāka paši veidot četru joslu ceļu.

Tagad līnijas ir nodzēstas un vietā ieklāj balto nepārtraukto līniju, ko pēc ceļu satiksmes noteikumiem šķērsot nedrīkst. Braucot pa Tallinas šoseju, novērojam gan vairākus autovadītājus, kuri ignorē jaunās zīmes un horizontālo krāsojumu.

VAS "Latvijas Valsts ceļi" pārstāve Anna Kononova akcentē, ka ieviešamās izmaiņas paredzētas tikai un vienīgi satiksmes drošības uzlabošanai.

Savukārt stabiņi tikšot izvietoti tā, lai operatīvie transportlīdzekļi nepieciešamības gadījumā varētu pabraukt garām automašīnu rindai, protams, autovadītājiem nobraucot no ceļa labajā pusē.

Darbus šajā posmā pilnībā paredzēts pabeigt tuvāko sešu nedēļu laikā. Valsts ceļi sola līdzīgas izmaiņas ieviest arī uz citiem ceļiem Latvijā.

Video: "Bez Tabu" sižets

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu