Ērgļu pusē vairāki vīrieši, iespējams, nogalinājuši cilvēku. VP aizturējusi četrus vīriešus, viens vēl tiek meklēts (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Policijas auto. Ilustratīvs foto.
Policijas auto. Ilustratīvs foto. Foto: Ieva Lūka/LETA

Par tīšu smagu miesas bojājumu nodarīšanu, kuru rezultātā iestājusies vīrieša nāve, Ērgļu pusē aizturēti četri vīrieši. Vēl viena persona tiek meklēta, informēja Valsts policijas (VP) Vidzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Zane Vaskāne.

Kā stāstīja policijas pārstāve, pagājušajā svētdienā, 13. jūnijā, Ērgļos tika atrasts vīrieša līķis ar vardarbīgas nāves pazīmēm.

Sākotnēji policijā tika saņemta informācija par vīrieti, kurš, iespējams, kritis no stalažām, veicot remontdarbus, kā rezultātā gājis bojā. Policijā tika sākts kriminālprocess.

Skaidrojot apstākļus, policisti konstatēja, ka pret 1960. gadā dzimušo vīrieti, iespējams, vērsts noziedzīgs nodarījums.

Veicot izmeklēšanu, VP Vidzemes reģiona pārvaldes Madonas iecirkņa policisti sadarbībā ar kolēģiem no VP Rīgas reģiona pārvaldes Ziemeļu iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas un Speciālo uzdevumu bataljona veica personu aizturēšanu, norādīja Vaskāne.

Viņa informēja, ka kopā aizturēti četri vīrieši - 2002., 1982., 1973., un 1984. gadā dzimuši. Savukārt viens vīrietis atrodas meklēšanā. Trīs aizturētie jau iepriekš nonākuši policijas redzeslokā par dažādiem noziedzīgiem nodarījumiem.

Par notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 125. panta trešās daļas par tīša smaga miesas bojājuma nodarīšanu, kas bijis par iemeslu cietušā nāvei, kā arī pēc Krimināllikuma 141. panta 2.1 daļas - par palīdzības nesniegšanu, ja šāda rīcība izraisījusi cilvēka nāvi.

Tiesa vēl lems par drošības līdzekļa piemērošanu aizturētajām personām, piebilda Vaskāne.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu