Sirdstrieku pārcietušajam Kristiānam Ēriksenam tiks implantēts sirds stimulators

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kristians Ēriksens
Kristians Ēriksens Foto: AFP/LETA

Sirdstrieku pārcietušajam Dānijas pussargam Kristiānam Ēriksenam tiks implantēts kardioverteris-defibrilators, informē Dānijas Futbola federācija (DFU).

Sestdien Eiropas čempionāta finālturnīrā Dānijas-Somijas izlašu spēlē pirmā puslaika beigās Ēriksens pēkšņi saļima. Ārsti nekavējoties devās laukumā un veica futbolistam kardiopulmonālo reanimāciju (CPR).

Sportists pēc atdzīvināšanas tika nogādāts slimnīcā.

"Kristiānam tika veiktas vairākas sirds pārbaudes, pēc kurām nolemts ievietot implantējamu kardioverteru-defibrilatoru. Lēmums pieņemts, jo sirds kambaru muskuļu neregulārās darbības noveda pie sirdslēkmes," komentēja izlases ārsts Mortens Besens.

Ēriksens piekritis izmantot šo ierīci, kas palīdzēs regulēt sirds ritmu.

Šādas ierīces ievietošana gan nenozīmē, ka Ēriksenam jāliek punkts savai futbolista karjerai. Piemēram, Nīderlandes izlases aizsargs Delijs Blinds un Vācijas kārtslēcēja Katarīna Bauere turpina savas profesionāļu gaitas ar implantētām šādām ierīcēm.

Tikmēr viens no ārstiem, kurš glāba Ēriksena dzīvību, Jens Kleinfelds laikrakstam "Funke" atklāja, ka futbolists diezgan ātri atgriezies pie samaņas.

"Iespēja, ka sirds atkal apstāsies, ir minimāla, ja salīdzina ar ikdienas pacientiem, kuriem ir dažādās saslimšanas," saka ārsts.

Dānijas izlase čempionātu sāka ar zaudējumu 0:1 Somijai. Turpinājumā dāņi ceturtdien spēkosies ar Beļģiju, kas, paužot atbalstu Ēriksenam, spēles desmitajā minūtē izraidīs bumbu ārpus laukuma un ar aplausiem godinās futbolistu.

2021.gada Eiropas čempionāta finālturnīrs līdz 11.jūlijam norisināsies Eiropas 11 pilsētās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu