Pagājušajā gadā bēgļu skaits pieaudzis par aptuveni trim miljoniem (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Amors photos/Shutterstock.com

Neskatoties uz koronavīrusa pandēmiju, pagājušajā gadā pieaudzis cilvēku skaits, kas bēg no kara un vajāšanas, kopējam pārvietoto personu skaitam pārsniedzot 82 miljonus, kas ir divreiz vairāk nekā pirms desmit gadiem, teikts piektdien publicētā ANO Bēgļu lietu augstā komisāra biroja (UNHCR) ziņojumā.

Pagājušajā gadā pārvietoto personu skaits pieaudzis par aptuveni trim miljoniem un šobrīd kā bēgļi dzīvo viens procents pasaules iedzīvotāju.

Ziņojumā norādīts, ka cilvēkiem joprojām liek bēgt ieilgušie konflikti Sīrijā, Afganistānā, Somālijā un Jemenā, un jaunus bēgļu plūdus izraisa vardarbības uzliesmojumi tādās vietās kā Etiopija un Mozambika.

Pārvietoto personu skaits turpinājis pieaugt devīto gadu pēc kārtas, neskatoties uz pandēmijas dēļ ieviestajiem ierobežojumiem.

Pandēmijas laikā "viss pārējais apstājās, ieskaitot ekonomiku, taču turpinājās kari, konflikti, vardarbība, diskriminācija un vajāšana, kas liek šiem cilvēkiem bēgt", sacīja UNHCR vadītāks Filipo Grandi.

Kā teikts UNHRC ziņojumā, 2020.gada beigās 82,4 miljoni cilvēku dzīvoja kā bēgļi vai patvēruma meklētāji vai tā dēvētajās iekšējās pārvietošanas nometnēs pašu valstīs, salīdzinot ar 40 miljoniem 2011.gadā.

42% no pasaulē pārvietotajiem cilvēkiem ir jaunāki par 18.gadiem.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu