FOTO ⟩ Latvijā viesojas Lietuvas premjerministre

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Piektdien, 18. jūnijā, Valsts prezidents Egils Levits Rīgas pilī uzņēma Lietuvas premjerministri Ingrīdu Šimonīti, pārrunājot aktuālos Latvijas un Lietuvas sadarbības jautājumus, kā arī Eiropas Savienības (ES) ekonomikas atveseļošanās gaitu pēc pandēmijas radītās krīzes.

Kā aģentūru LETA informēja prezidenta kancelejā, abas puses sarunas sākumā pauda gandarījumu par vēsturiski labajām Baltijas valstu attiecībām, Latvijas un Lietuvas ciešo sadarbību.

Tika pārrunāta ES ekonomikas atveseļošanās gaita pēc pandēmijas krīzes, un Valsts prezidents ar Lietuvas premjerministri bija vienisprātis, ka Baltijas valstu reģionam ir jāsadarbojas zaļās ekonomikas un videi draudzīgu risinājumu īstenošanā.

Levits un Šimonīte apspriedās par Baltijas valstu dzelzceļa projekta "Rail Baltica" virzību, uzsverot nepieciešamību nodrošināt tādu projekta vadību, kas ļauj piesaistīt nepieciešamās finanses projekta īstenošanai un tā laicīgai pabeigšanai un nodrošināt efektīvu ilgtermiņa pārvaldību.

Valsts prezidents arī informēja Lietuvas premjeri, ka piedalīsies Trīs Jūru iniciatīvas samitā Bulgārijas galvaspilsētā Sofijā šī gada jūlijā, akcentējot šīs valstu sadarbības platformas ekonomisko un ģeopolitisko nozīmi arī Baltijas valstīm un tās sniegtās iespējas ASV investīciju piesaistei.

Vienlaikus prezidents ar Lietuvas premjerministri pārrunāja situāciju kaimiņvalstī Baltkrievijā, atzīmējot, ka ES ir jāuztur efektīva sankciju politika attiecībās ar Baltkrieviju. Tika uzsvērts, ka gan Latvija, gan Lietuva turpinās atbalstīt baltkrievu tautas demokrātiskos centienus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu