VIDEO ⟩ Vidzemē policija aptur divus stipri iereibušus automašīnu vadītājus

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Paula Čurkste/LETA

Aculiecinieki operatīvi reaģēja un izsauca policiju, tā rezultātā Vidzemē ceturtdien, 17. jūnijā, tika aizturēti divi autovadītāji, kuri pie transportlīdzekļa stūres bija sēdušies stiprā alkohola reibumā, informē Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes pārstāve Zane Vaskāne.

Policija saņēma aculiecinieka zvanu par kādu "BMW" šoferi Smiltenes novadā, kurš, iespējams, sēdies pie stūres alkohola reibumā. Izbraucot policijas norīkojumam, minētā automašīnas tika pamanīta autoceļa Rīga - Sigulda - Igaunijas robeža 120. kilometrā.

Apturot automašīnu, ar vīrieti sākta saruna, kuras laikā apstiprinājās aculiecinieka sniegtā informācija. Veicot alkohola koncentrācijas pārbaudi, konstatēts, ka automašīnas vadītājs pie stūres sēdies 2,31 promiļu reibumā un bez jebkāda veida transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām. Par notikušo policijā sākts kriminālprocess.

Savukārt pēcpusdienā tika saņemts zvans no iedzīvotāja Cēsīs, kurš informēja, ka pamanījis kādu vīrieti, kurš streipuļojot iznācis ārā no veikala ar alkoholu rokās un iesēdies savā mašīnā. Pateicoties aculiecinieka operatīvajai rīcībai, izsaucot policiju, vīrieša vadītā automašīna "Škoda" tika apturēta Cēsīs, Gaujas ielā.

Veicot pārbaudi, policisti konstatēja, ka šoferis sēdies pie spēkrata stūres stiprā alkohola reibumā - pēc otrā pūtiena izelpā konstatētas 3,98 promiles. Par notikušo policijā sākts administratīvais process.

Policija izsaka pateicību iedzīvotājiem, kuri nepalika vienaldzīgi un ziņoja par autovadītājiem, kuri ar savām darbībām apdraudēja gan sevi, gan citus satiksmes dalībniekus.

Ja ir aizdomas, ka kāds no apkārtējiem autovadītājiem piedalās ceļu satiksmē alkohola vai citu vielu reibumā, policija aicina nekavējoties par to informēt, zvanot pa tālruņa numuru 110. Zvanītājam jāinformē policija par aptuveno ceļa posmu, kur pārvietojās aizdomīgais autovadītājs, kā arī būtu vēlams norādīt transportlīdzekļa marku un valsts reģistrācijas numurzīmi.

Vienlaikus policija informē, ka svētku brīvdienās policija strādās pastiprinātā režīmā, lai kontrolētu, vai transportlīdzekļu vadītāji pie stūres nav sēdušies alkohola vai citu apreibinošo vielu ietekmē. Tāpat tiks uzraudzīta atļautā braukšanas ātruma ievērošana un tiks pievērsta uzmanība arī mazāk aizsargātajiem satiksmes dalībniekiem - velosipēdistiem, mopēdu vadītājiem un gājējiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu