"60. atceltais pasākums pēdējo 8 mēnešu laikā! Jubileja!" Guntars Račs komentē atvieglojumus kultūras nozarē (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Guntars Račs.
Guntars Račs. Foto: Paula Čurkste/LETA

Dzejnieks un mūziķis Guntars Račs sociālajos tīklos atklāj, ka, neraugoties uz atvieglojumiem kultūras nozarē, organizatoru dēļ tik un tā nākas atcelt koncertus. 

"Tas nu ir noticis! 60. atceltais pasākums pēdējo astoņu mēnešu laikā! Jubileja! Šoreiz tas viss tādēļ, ka organizatori, nevēloties šķirot publiku, nolēma iet vienkāršāko ceļu. Paredzu vēl 10 tādus "cancel" jūlijā un augustā. Izeja? Jāpārdēvē estrādes par terasēm vai lielvekalestrādēm," vietnē "Twitter" raksta Račs.

Tiesa, organizatoru vārdus Račs neatklāja.

Iepriekš mūziķis Ralfs Eilands atklāja, ka pēc pilotprojekta "Mēs jūs mīlam" izziņošanas viņš saskāries ar negācijām no cilvēkiem, kuriem nav Covid-19 sertifikāta.

"Ar šādiem jautājumiem lūdzu vērsties pie valdības, ne pie manis, jo es esmu tikai izpildītājs. Ja kaut kad būšu valdībā (šaubos), tad atbildēšu un šo jautājumu arī risināšu. Vērsties ar runām par “diskrimināciju” pie čaļa, kuram vairāk kā gadu bija liegums normāli strādāt un pelnīt, manuprāt, īsti riktīgi nav," rakstīja Eilands.

Kā zināms, no 15. jūnija pret Covid-19 vakcinētie, slimību izslimojušie un negatīvus testus saņēmušie varēs plašāk apmeklēt publiskus pasākumus, savukārt bērniem līdz 12 gadu vecumam, lai apmeklētu pasākumus kopā ar vecākiem, tests nebūs jāveic.

Līdz 1. augustam Covid-19 testu apmaksās no valsts budžeta līdzekļiem. Bērniem, kas jaunāki par 18 gadiem, Covid-19 testu no valsts budžeta līdzekļiem apmaksās līdz 1. septembrim.

Veselības ministrijā skaidroja, ka Covid-19 testēšana negarantē, ka cilvēks jebkurā brīdī nevar kļūt infekciozs un radīt inficēšanās risku apkārtējiem. Covid-19 tests nav alternatīva vakcinācijai. Ja pasākumā piedalās gan vakcinēti, gan nevakcinēti cilvēki, pastāv lielāka iespēja vīrusa pārnešanai un cirkulācijai, tādēļ drošības prasības šādos pasākumos būs stingrākas, nekā pasākumos, kuros piedalās tikai vakcinēti un pārslimojuši cilvēki.

Lejupielādēt un pārbaudīt sava Covid-19 sertifikāta spēkā esamību var vietnē "covid19sertifikats.lv". Pārbaudīt dokumentu var, izmantojot piedāvāto opciju "Verificēt".

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu