Augusta sākumā Rīgā notiks Baltijā lielākais cilvēktiesību pasākums "Baltic Pride 2021"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: lazyllama/shutterstock.com

No 2. līdz 7. augustam Rīgā norisināsies Baltijas reģiona lielākais un redzamākais cilvēktiesību notikums – "Baltic Pride", kura vadošā tēma šogad ir līdztiesība un iekļaujošas sabiedrības veidošana ar galveno lozungu "līdz visi būsim vienlīdzīgi!". "Baltic Pride" galvenais informatīvais atbalstītājs būs "TVNET GRUPA".

Baltic Pride programmas ietvaros notiks virkne nozīmīgu pasākumu, kā kultūras notikumi, konferences un darbnīcas. Festivāla laikā tiks prezentēts Kaspara Aleksandra Irbes dienasgrāmatu pirmais sējums "Slēptā dzīve: Homoseksuāļa dienasgrāmata 1927. - 1949.", ko veido vēsturniece Ineta Lipša un izdod biedrība Ascendum.

Norisināsies "Think Diversity!" - Baltijas dažādības biznesa forums, lai sniegtu jaunākajās tendencēm dažādības vadības jomā. Norisināsies arī augsta līmeņa konference, kas veltīta daudz apspriestajam cilvēka cieņas principam, - "Cilvēka cieņa: fundamentāla demokrātiskas tiesiskas valsts vērtība".

Sestdien, 7. augustā, "Baltic Pride 2021" dienā, Latvijas un Baltijas LBGTI kopiena, draugi un atbalstītāji tiks aicināti būt redzami un paust savu atbalstu dažādībai un līdztiesībai.

Viens no centrālajiem Baltic Pride mērķiem vienmēr ir bijusi redzamība.

Ņemot vērā globālās pandēmijas ietekmi, kas likusi cilvēkiem mainīt ieradumus un darīt lietas citādāk, radošāk, iekļaujošāk, šogad Baltic Pride redzamākais pasākums tiks transformēts jaunā un radošākā veidolā, dodot iespēju šo redzamību ne tikai saglabāt, bet arī palielināt – "Baltic Pride" varēs piedalīties katrs!

Pasākumu spektrs būs ļoti plašs; sākot no sieviešu stand-up stāvizrādēm līdz slavenu Latvijas komiķu "cepienam" par sabiedrības aktualitātēm. Norisināsies diskusijas par viendzimuma ģimeņu ikdienas izaicinājumiem, par veselības jautājumiem un sabiedrības grupu iekļaušanas jautājumiem.

"Baltic Pride" ietvaros norisināsies arī virkne kultūras pasākumu, kā filmu dienas, Latvian Drag King Collective uzstāšanās, kā arī LGBTI kopienas talantu tikšanās.

"Rietumu pasaulē Pride jau vairāk nekā 50 gadus ir viens no nozīmīgākajiem pārmaiņu nesējiem LGBTI tiesībās. Arī Latvijā ar Baltic Pride šogad ienākušas pozitīvas vēsmas - biznesa vidē atbalsts dažādībai vairs nav tikai formalitāte.

Sabiedrība pieņem dažādas ģimenes, un Latvijā jau sen nevar aizbildināties ar sabiedrības vairākuma viedokli, lai vēl ilgāk vilcinātos ar iekļaujošas likumdošanas nodrošināšanu.

Mūsu valsts Satversme sargā visas ģimenes, un par to vairs nav nekādu šaubu.

Esam uz lielu un neizbēgamu pārmaiņu sliekšņa, un šā gada "Baltic Pride" to apliecinās vēlreiz," skaidro LGBT un viņu draugu apvienības Mozaīka valdes priekšsēdētāja un Baltic Pride līdzpriekšsēdētāja Kristīne Garina.

Festivāla organizatori uzsver, ka šis būs līdz šim nozīmīgākais "Baltic Pride". "Baltic Pride ir lielākais un redzamākais cilvēktiesību notikums Baltijas reģionā. Sabiedrība mainās, arī "Baltic Pride" ir transformējies līdzi laikam. Šogad Baltic Pride būs īpaša nozīme, jo šis ir pirmais "Pride" notikums klātienē Baltijas valstīs pēc pandēmijas sākuma."

"Šogad, lai arī mūsu uzsvars ir uz LGBTI cilvēku tiesībām, vienlaikus apzināmies, ka LGBTI tiesības ir daļa no visu cilvēktiesību kopuma. Mēs katrs esam daļa no sabiedrības, tāpēc mēs vēlamies sniegt platformu arī visām citām mazaizsargātām grupām, lai veicinātu cieņpilnu un iekļaujošāku Latvijas sabiedrību," uzsver Mozaīka valdes loceklis un "Baltic Pride" līdzpriekšsēdētājs Kaspars Zālītis.

"Baltic Pride" šogad ir arī būtiski mainījies un īpaši ir paplašinājies atbalstītāju un sadarbības partneru loks. Par "Baltic Pride" galvenajiem atbalstītājiem kļuvuši Swedbank un TVNET GRUPA.

"Baltic Pride" partneru loku paplašina Printful, kā arī atbalstītāju vidū ir Flandrijas reģions, ANO Bēgļu programma, Hanzas perons, Sporta 2 kvartāls, Sexy Style, Satori, kā arī daudzi citi.

"Neatkarīgi digitālie mediji kā TVNET GRUPA ir visaptveroši un spēcīgi sociālie mehānismi, kuru galvenais pienākums ir iedrošināt sarunāties, veicināt diskusijas un izglītot, proaktīvi kliedējot aizspriedumus starp sabiedrības vairākuma un nepamatoti stigmatizētajām mazākuma grupām, arī LGBT cilvēkiem – gejiem, lesbietēm un transpersonām. Tādēļ ar patiesu prieku un gandarījumu aktīvi piedalāmies Baltic Pride notikuma atbalstīšanā," stāsta TVNET GRUPA galvenais redaktors Toms Ostrovskis.

"Baltic Pride" organizē LGBT un viņu draugu apvienība Mozaīka sadarbībā ar reklāmas aģentūru VUCA, digitālo mediju aģentūru Huligan, radošo apvienību Rozenbauma un māsas, Kaņepes kultūras centru, biedrību Ascendum un daudzām citām nevalstiskajām organizācijām.

"Baltic Pride" atgriežas Rīgā globālās pandēmijas un dažādu pulcēšanās ierobežojumu laikā.

Organizatori īpaši rūpēsies par pasākumu dalībnieku drošību – turpat visi pasākumi tiks translēti tiešraidē un būs iespēja tajos piedalīties attālināti.

Par papildu drošības pasākumiem vēl tiks lemts atkarībā no epidemioloģiskās situācijas, taču organizatori uzsver, ka rūpīgi sekos visiem valstī noteiktajiem ierobežojumiem un konsultēsies ar speciālistiem, lai visi lēmumi būtu nopietni izsvērti.

Plašāka informācija par festivālu tīmekļvietnē www.balticpride.org un Baltic Pride sociālajos tīklos.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu