Leģendārais Dirks Novickis kļuvis par "Mavericks" konsultantu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Dirks Novickis
Dirks Novickis Foto: SIPA/Scanpix

Bijušais basketbolists Dirks Novickis kļuvis par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Dalasas "Mavericks" konsultantu un palīdzēs vienībai ar jaunā galvenā trenera meklējumiem.

Jau ziņots, ka ceturtdien no "Mavericks" galvenā trenera amata atkāpās Riks Kārlails, bet pirms tam šonedēļ šķīrās komandas un ilggadējā ģenerālmenedžera Donija Nelsona ceļi.

Novicka pienākumos būs palīdzēt izvēlēties komandas galveno treneri un ģenerālmenedžeri, kā arī konsultēt kluba administrāciju.

Kārlails "Mavericks" komandu vadīja iepriekšējās 13 sezonas un 2011.gadā ar Novicki sastāvā aizveda komandu līdz NBA čempiontitulam. No šīm 13 sezonām deviņās Dalasas vienība iekļuva NBA izslēgšanas turnīrā.

Tikmēr Nelsons Dalasas klubā strādāja kopš 1998.gada. Tieši ar Nelsonu "Mavericks" administrācijā komanda tajā gadā draftēja Novicki un 20 gadus vēlāk izvēlējās vienības šobrīd spožāko zvaigzni Luku Dončiču.

ESPN žurnālists Tims Makmahons šonedēļ aplādē pie sava kolēģa Zeka Lova apgalvoja, ka starp Kārlailu un Dončiču bijušas domstarpības, par piemēru minot vienu no spēlēm, kurā slovēņu basketbolists komandas priekšā apšaubījis trenera lēmumus.

Savukārt "The Athletic" iepriekš vēstīja, ka Dončičam nepatīk Haralaba Vulgarisa klātbūtne klubā. Kādreizējais pokera spēlētājs un likmju veicējs Vulgaris, kuram ir labas attiecības ar komandas īpašnieku Marku Kjūbanu, klubā strādā par direktoru izpētes un attīstības jautājumos, tomēr viņš krietni pārsniedz savas funkcijas un būtībā tiek uzskatīts par otru ģenerālmenedžeri.

Pēdējos desmit gados Dalasas komanda nav pārvarējusi "play-off" pirmo kārtu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu