Raidījums: Vakcinācijas punktos lielveikalos iespējams izvēlēties potes ražotāju, vietām veidojusies rinda (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Edijs Pālens / LETA

Vakcinēšanās iespējas jau sāk birt kā no pārpilnības raga. Gadatirgos no sestdienas varēs potēties pat bez iepriekšēja pieraksta. No piektdienas atvērti Covid-19 vakcinācijas punkti Rīgas lielveikalos, var arī izvēlēties vakcīnas ražotāju, vēsta raidījums "TV3 Ziņas".

Kā novēroja raidījums, Rīgas tirdzniecības centra "Galleria Riga" vakcinācijas punktā starp alkohola veikalu un ēstuvi no rīta izveidojās pat neliela rinda.

Vakcinācijas punkti no piektdienas atvērti Rīgas tirdzniecības centros – "Galleria Riga", "Galerija Centrs" un "Domina Shopping".

Lielveikalā "Galleria Riga" punkts iekārtots 1. stāvā, nelielā telpā – te gan reģistrācijas stends, gan vakcinācijas telpa, pat kušete, kur atgulties, ja nepieciešams. Ikviens garāmgājējs var te ienākt un tikt pie potes. Jau no paša rīta iespēju izmantoja vairāki cilvēki.

"Esam veidojuši intensīvu dialogu, lai atrastu piemērotu telpu, kur ir dienasgaisma, ventilācija, kas būtu tuvu ieejai, nodrošināta liela cilvēku plūsma," stāstīja "Galleria Riga" vadītāja Iveta Priedīte.

Latvijā kopā tiks atvērtas 25 jaunas vakcinēšanās vietas, no kurām 10 vietas būs Rīgā, tāpat no sestdienas sāks izbraukuma vakcināciju gadatirgos visā Latvijā, bez iepriekšējā pieraksta.

Organizēšanā iesaistīsies gan pašvaldības, gan vakcinācijas pakalpojumu sniedzēji, gan Nacionālie bruņotie spēki.

"Centīsimies cilvēkiem apvienot ikdienas gaitas un vajadzību īstenošanu ar vakcināciju, kas palīdzēs mums visiem turpināt dzīvi kā tagad, nevis atgriezties pie lielākiem ierobežojumiem," norādīja veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

Turklāt tie, kas vakcinēsies tagad, varēs izvēlēties, kādu vakcīnu saņemt. Kopumā gan vakcinācijas tempi, kurus vajadzētu sasniegt, ir iespaidīgi, un pagaidām iepaliekam.

"Mums pieejamas visas vakcīnas, bet pārsvarā "Janssen" vai "Pfizer". "Janssen" ir brīnišķīga vakcīna, ja tā drīkst teikt – tā ir viena pote. Esam pāri pusmiljonam, teju 600 000, kas saņēmuši poti. Nu mums vēl ļoti liels darbs ir priekšā. Ja skatāmies mērķi – 70% aptvere – līdz vasaras beigām, tad sabiedrībai jāiespringst, lai mērķi sasniegtu," sacīja Nacionālā veselības dienesta Vakcinācijas projekta nodaļas vadītāja Eva Juhņeviča.

"VC4" medicīnas māsa Ina Ozoliņa, kura vakcinācijas procesā piedalās no pirmās dienas, veikusi vakcināciju gan masu centros, gan mājas vizītes pie gulošajiem pacientiem. Kopumā viņa veikusi 4000 vakcināciju! Vislielākā slodze bija aprīlī.

"Cēsīs bija rinda, kad cilvēki sešas septiņas stundas gaidīja rindā, tad mēs no Ķīpsalas skrējām uz Cēsīm palīgā. Tas visiem palicis atmiņā. Sākumā nāca cilvēki, kas gribēja vakcinēties, kas bija pārliecināti, tagad nāk vairāk tādi, kas jūtas piespiesti, ar viņu vairāk ir jārunā," skaidroja mediķe.

Jāatgādina, ka vakcinācijas kārtība tirdzniecības centru punktos ir tāda pati kā lielajos vakcinācijas centros – jāierodas ar personu apliecinošu dokumentu, kopā ar ārstniecības personu jāaizpilda anketa par veselības stāvokli un jāparaksta vakcinācijas veidlapa.

Video: "TV3 Ziņas" sižets

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu