Mobilajā lietotnē "Covid19Verify" aktualizēti pielietošanas scenāriji (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Sertifikāts. Ilustratīvs attēls.
Sertifikāts. Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA LETA

Mobilajā lietotnē "Covid19Verify" digitālo Covid-19 sertifikātu pārbaudei aktualizēti pielietošanas scenāriji, pastāstīja Nacionālā veselības dienesta (NVD) pārstāve Evija Štālberga.

Otrdien, 15.jūnijā, parādoties iespējai lietotni "Covid19Verify" lejuplādēt "Apple" viedierīcēs, sertifikāta pielietošana bija pieejama kopumā 13 gadījumos, no kuriem viens bija ieceļošana Latvijā. Tajā pašā dienā valdībā tika apstiprināti vairāki ar ceļošanu saistīti atvieglojumi, un iespēja noskenēt sertifikātu ieceļošanai Latvijā bija pazudusi gan no lietotnes, gan vietnes "covid19sertifikats.lv".

Štālberga skaidroja, ka šīs sadaļas pazušana bija saistīta tieši ar Ministru kabinetā pieņemtajām izmaiņām. "Ņemot vērā iepriekš minēto, tika aktualizēti pielietošanas scenāriji, atbilstoši kuriem veic digitālo Covid-19 sertifikātu skenēšanu," viņa sacīja.

Tagad vietnē "covid19sertifikats.lv", spiežot pogu "Verificēt sertifikātus", kā arī lietotnē "Covid19Verify" ir pieejami trīs lietošanas gadījumi - "Pasākumi un pakalpojumi vakcinētām vai pārslimojošām personām. Vakcinētu vai pārslimojošu personu tikšanās privāti vai darbā, amatierkolektīvā, sociālajā aprūpē. Individuālo pakalpojumu sniegšana. Var neveikt skrīninga testus", "Pasākumi un pakalpojumi testētām, vakcinētām vai pārslimojošām personām. Dalība masu informācijas līdzekļu raidījumos", kā arī "Ieceļošanai Latvijā derīgs testēšanas, vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts".

Lietotne gan joprojām vēl nav pieejama "Android" viedierīču lietotājiem.

Vienlaikus Covid-19 sertifikātu nevar saņemt personas, kuras pēdējo sešu mēnešu laikā ir pārslimojušas. Par šādu iespēju mikroblogošanas vietnē bija interesējies Nacionālās basketbola asociācijā spēlējušais Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns, kurš jautāja, kā var saņemt izslimošanas sertifikātu, ja Covid-19 pirms mazāk nekā sešiem mēnešiem pārslimots ASV. NVD viņam atbildējis, ka tad, ja Covid-19 pārslimots ASV, digitālo sertifikātu saņemt nevar.

Štālberga gan aģentūrai LETA apliecināja, ka pašreiz vēl notiek sarunas par iespējām atzīt šādu apliecinājumu un nodrošināt sertifikāta izveidi. Detalizētāku informāciju viņa solīja sniegt nākamās nedēļas sākumā.

Piektdien, 18.jūnijā, vairāki iedzīvotāji bija novērojuši problēmas saistībā ar sertifikāta lejuplādi vietnē "covid19ertifikats.lv". Pēc Štālbergas teiktā, šie gadījumi tiek vēl pārbaudīti.

Jau ziņots, ka no 1.jūnija Latvijā ir sākta digitālo Covid-19 sertifikātu izmantošana. Digitālos Covid-19 sertifikātus iedzīvotāji var izveidot vietnē "covid19sertifikats.lv", pieslēdzoties ar kādu no drošas piekļuves līdzekļiem

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu