Lielākais pēdējās divās nedēļās saslimušo kopskaits ir Rīgā un Daugavpilī

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Lāsma Artmane/unsplash

Aizvadītajā diennaktī no 84 Covid-19 inficēšanās gadījumiem 30 jauni saslimšanas gadījumu reģistrēti Rīgā, Liepājā atklāti seši jauni inficētie, vēsta Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

Ņemot vērā, ka Rīgā aizvadītajā diennaktī reģistrēti 30 jauni saslimšanas gadījumi, kopumā 14 dienu kumulatīvais saslimušo skaits galvaspilsētā pašlaik ir 690 cilvēki. Liepājā 14 dienu kumulatīvais saslimušo skaits ir 71.

Daugavpilī, Jēkabpilī, Ventspilī, kā arī Daugavpils, Dobeles, Kārsavas un Tukuma novados katrā atklāti trīs jauni gadījumi. Pārējos novados jauno gadījumu skaits zemāks par trīs.

Lielākais pēdējās divās nedēļās saslimušo kopskaits ir Rīgā - 690, Daugavpilī - 138, Jelgavā - 79, Liepājā - 71, Daugavpils novadā - 49, Rēzeknes novadā - 40. Pārējos novados un pilsētās pēdējās divās nedēļās saslimušo skaits nepārsniedz 40.

13 novados pēdējo 14 dienu laikā nav reģistrētu Covid-19 slimnieku - Aglonas, Aknīstes, Alojas, Alsungas, Cesvaines, Jaunpiebalgas, Ķeguma, Mērsraga, Rucavas, Rundāles, Skrīveru, Varakļānu un Viļakas novados.

Aģentūras LETA aprēķini, kas balstās uz Centrālās statistikas pārvaldes datiem par iedzīvotāju skaitu novados pēc faktiskās dzīvesvietas 2020. gadā un SPKC datiem par pēdējās 14 dienās saslimušajiem Latvijas pašvaldībās, liecina, ka 14 dienu kumulatīvā saslimstība uz 100 000 iedzīvotāju Latvijā patlaban ir 108,8 gadījumi.

31 pašvaldībā šis rādītājs ir augstāks, tostarp 14 tiek pārsniegts par 50%.

Rēķinot pēdējo 14 dienu saslimušo skaitu uz 100 000 iedzīvotāju pēc aizvadītajā diennaktī notikušajām izmaiņām, visaugstākais ir Tērvetes, Viļānu, Pārgaujas, Sējas, Krimuldas, Daugavpils, Līvānu, Rūjienas, Preiļu, Auces un Smiltenes novados.

14 dienu saslimstības līmenis uz 100 000 iedzīvotāju ir teorētisks rādītājs, kas ļauj salīdzināt saslimstības līmeni teritorijās ar atšķirīgu iedzīvotāju skaitu, un tas nenorāda konkrētu saslimušo skaitu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu