Policija sāk lietu par astoņgadnieka pārvietošanos ar velosipēdu bez ķiveres

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: LeManna/Shutterstock

Valsts policijā uzsākusi administratīvā pārkāpuma procesu saistībā ar bērna aprūpes pienākumu nepildīšanu. Likuma sargi Milzkalnē pamanījuši astoņus gadus vecu zēnu, kurš ar velosipēdu bez ķiveres un bez velosipēda vadīšanas tiesībām piedalījies ceļu satiksmē ceļu posmā Tukums - Klapkalnciems, informēja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Dace Kalniņa.

Kalniņa skaidroja, ka

ceļu satiksmes noteikumos ir noteikts, ka bērniem, kas jaunāki par 12 gadiem, braucot ar velosipēdu, galvā jābūt aizsprādzētai aizsargķiverei.

Tāpat Ceļu satiksmes likumā teikts, ka piedalīties ceļu satiksmē ar velosipēdu patstāvīgi atļauts personām vecumā no desmit līdz 17 gadiem, ja viņām ir velosipēda vai jebkuras kategorijas transportlīdzekļa vadīšanas tiesības.

Bērniem neatkarīgi no viņu vecuma atļauts patstāvīgi piedalīties ceļu satiksmē tikai dzīvojamās zonās, daudzdzīvokļu namu pagalmos un vietās, kur nebrauc mehāniskie transportlīdzekļi, atgādināja policijas pārstāve.

Par bērna aprūpes pienākumu nepildīšanu vecākiem var tikt piemērots brīdinājums vai naudas sods līdz 210 eiro, savukārt Ceļu satiksmes likumā noteikts, ka par to noteikumu pārkāpšanu, kuri paredz papildu prasības velosipēdu vadītājiem, piemēro brīdinājumu vai naudas sodu velosipēda vadītājam no 10 līdz 30 eiro.

Valsts policija atkārtoti aicina vecākus pašiem ievērot un regulāri atgādināt bērniem ceļu satiksmes noteikumu prasības, piedaloties satiksmē gan kā velosipēdistiem, gan kā gājējiem vai automašīnas pasažieriem, un arī pārrunāt citus aktuālus ar drošību saistītus jautājumus, lai varētu mierīgi un droši pavadīt ne tikai vasaras brīvdienas, bet katru dienu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu