Uzmanies, dezinformācija ⟩ Sociālajos tīklos izplatīts attēls ar viltotu dokumentu, kas it kā nācis no iekšlietu ministres (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Scott Graham/Unsplash

Sociālo tīklu vietnēs izplatīts attēls ar viltotu dokumentu, kas it kā nācis no Iekšlietu ministres Marijas Golubevas, kas it kā paredz, ka Iekšlietu ministrijā dienējošajām amatpersonām būs iespēja izvēlēties vilkt sieviešu vai vīriešu formas tērpu.

Sociālajos tīklos izplatīts attēls ar dokumentu, kurā "Iekšlietu ministrija iesaka visām Iekšlietu ministrijā dienējošajām amatpersonām izsniegt vienotus formas tērpus. Kā arī vīriešu dzimtas amatpersonām izsniegt sieviešu formas tērpu elementus (svārkus, žokejcepures u.c.). Ja amatpersona vēlas nēsāt sieviešu formas tērpa elementus neradīt šķēršļus un atbalstīt."

Ar dokumenta attēlu dalījies bijušais Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens. Viņš neizpratnē "Facebook" ierakstā: "Vai tā ir taisnība, ka turpmāk iekšlietu dienestos strādājošie vīriešu kārtas pārstāvji drīkstēs vilkt sieviešu uniformas? "

Tomēr Iekšlietu ministrija norāda, ka sociālajos tīklos izplatītajā attēlā redzamā dokumenta sagatavotāja nestrādā iekšlietu ministrijā, e-pasta adrese neeksistē, dokuments NAV izveidots un reģistrēts Iekšlietu ministrijas dokumentu reģistrācijas sistēmā.

Arī Iekšlietu ministre Marija Golubeva aicina sabiedrību neizplatīt viltus informāciju:

Tāpat viņa vērš uzmanību uz bijušo ministru Sandi Ģirģenu.

 

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu