Uz citiem medību laukiem devies ilggadējais Baidenu mīlulis Čemps (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Čemps kopā ar ASV pirmo lēdiju Džilu Baidenu.
Čemps kopā ar ASV pirmo lēdiju Džilu Baidenu. Foto: Reuters/ScanPix

ASV prezidents Džo Baidens un pirmā lēdija Džila Baidena sestdien paziņojuši par sava mīļotā mīluļa - vācu aitu suņa Čempa - aiziešanu mūžībā 13 gadu vecumā, ziņo raidsabiedrība BBC.

"Mūsu ģimene šodien zaudēja mūsu mīļo Čempu. Man viņš pietrūks," mikroblogošanas vietnē "Twitter" raksta prezidents.

Čemps bija viens no diviem vācu aitu suņiem, kas kopā ar Meidžoru dzīvoja Baltajā namā kopā ar Baideniem. 

Čemps arī iepriekš dzīvojis Vašingtonā, kad Baidens bijis ASV viceprezidents.

"Priecīgajos brīžos un bēdu pārņemtajās dienās viņš bija kopā ar mums, jūtīgs pret katru mūsu neizteikto emociju un jūtām. Mēs mīlam savu mīļo, labo puiku un viņš mums vienmēr pietrūks," teikts Baidenu paziņojumā.

"Pat tad, kad Čempa spēks viņa pēdējos mēnešos bija samazinājies, kad mēs ienācām iekšā istabā, viņš nekavējoties piecēlās, nemitīgi asti luncinādams, nāca pie mums, lai viņam pakasītu vēderu vai ausis. Lai kur mēs atrastos, viņš tur arī gribēja būt un viss uzreiz kļuva labāk, kad viņš bija mums blakus," raksta Baideni.

Suņa jaunības laikos, kad Džo Baidens bija viceprezidents, Čemps "vislaimīgāk jutās, kad skrēja pakaļ golfa bumbiņām vai taisīja sacensības ar mūsu mazbērniem, skrienot pa mūsu mājas pagalmu Delavērā," uzsver Baideni.

(No kreisās) Meidžors un Čemps.
(No kreisās) Meidžors un Čemps. Foto: Reuters/ScanPix

Čemps un trīs gadus vecais Meidžors, kuru Baideni adoptēja 2018. gadā, iezīmēja mājdzīvnieku atgriešanos Baltajā namā, jo bijušā prezidenta Donalda Trampa vadībā namā nemitinājās mājdzīvnieki.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu