Mančestras mērs peļ Skotijas valdības lēmumu aizliegt ceļojumus uz Anglijas ziemeļrietumiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: John B Hewitt/shutterstock.com

Lielbritānijā Lielās Mančestras mērs Endijs Bērnams svētdien pauda nopēlumu Skotijas valdības lēmumam aizliegt ceļojumus uz Anglijas ziemeļrietumiem, solot pieprasīt kompensācijas iedzīvotājiem, kas aizlieguma dēļ cietīs zaudējumus.

Skotijas pirmā ministre Nikola Stērdžena piektdien pavēstīja, ka ar pirmdienu tiek aizliegti nebūtiski braucieni uz Mančestru un Solfordu, tomēr Lielās Mančestras mērs svētdien norādīja, ka nedz ar viņu, nedz viņa administrāciju pirms šī paziņojuma neviens nav sazinājies.

Stērdžena šos reģionus raksturoja kā Covid-19 "karstos punktus", kaut arī saslimstības rādītāji tur ir līdzīgi situācijai dažās Skotijas daļās.

"Visus, kas ceļo uz citām vietām Lielās Mančestras vai Lankašīras apvidū, es aicinu padomāt, vai šie jūsu braucieni ir tiešām nepieciešami, jo mēs redzam gadījumu skaita pieaugumu visā reģionā," piektdien Covid-19 krīzes sanāksmē sacīja Stērdžena.

Svētdien runājot Endrū Māra pārraidē BBC televīzijas ēterā, leiborists Bērnams sacīja: "Piektdien es biju tiešām vīlies, ka Skotijas pirmā ministre Nikola Stērdžena vienkārši pilnīgi negaidīti, vismaz mums, izsludināja ceļošanas aizliegumu, sakot, ka cilvēki no Skotijas nevar ceļot uz Mančestru un Solfordu un cilvēki arī nevar doties pretējā virzienā."

"Tas ir tieši tas, ko Skotu Nacionālā partija (SNP) vienmēr pārmet Vestminsteras valdībai - rupja izturēšanās pret cilvēkiem," norādīja mērs.

"SNP izturas pret Anglijas ziemeļiem ar tādu pašu nicinājumu, šādu lēmumu pieņemot bez konsultācijām ar mums," viņš piebilda.

Bērnams solīja, ka centīsies panākt, lai Skotijas valdība tiem iedzīvotājiem, kas bija plānojuši doties uz Skotiju, izmaksā kompensācijas.

"Es šodien rakstīšu pirmajai ministrei," sacīja mērs, "Es prasīšu kompensācijas tiem cilvēkiem, kam būs jāatceļ brīvdienu braucieni, un uzņēmējiem, kas zaudēs rezervētos pakalpojumus."

"Kāpēc gan pārim, kas ir saņēmis abas potes un plāno doties pārgājienā uz Skotiju, vajadzētu to liegt?"

"Manā skatījumā, tas ir pilnīgi neproporcionāli. Mēs varējām panākt citu risinājumu, ja pirmā ministre būtu ar mums kontaktējusies," norādīja mērs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu