Zināms, kuros novados aizvadītajā diennaktī reģistrēti visvairāk Covid-19 gadījumi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vecrīgas arhitektūra
Vecrīgas arhitektūra Foto: Jānis Škapars/TVNET

Aizvadītajā diennaktī no kopumā 74 inficēšanās ar Covid-19 gadījumiem 35 reģistrēti Rīgā, savukārt Daugavpilī fiksēti astoņi Covid-19 gadījumi, bet Rēzeknē - trīs, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

Rīgā 14 dienu kumulatīvais saslimušo skaits pašlaik ir 673 cilvēki. Daugavpilī šis rādītājs ir 136, bet Rēzeknē - 27.

Pa diviem jauniem Covid-19 gadījumiem sestdien atklāts Jelgavā, Jūrmalā, Kuldīgas, Salas, Saldus, Skrundas, Talsu un Tukuma novados, bet pa vienam - Aizputes, Cesvaines, Dobeles, Iecavas, Inčukalna, Krāslavas, Ķekavas, Limbažu, Rēzeknes, Salacgrīvas, Salaspils, Siguldas un Skrīveru novados. Pārējos novados pagājušajā diennaktī nav atklāti jauni Covid-19 gadījumi.

Lielākais pēdējās divās nedēļās saslimušo kopskaits ir Rīgā - 673, Daugavpilī - 136, Jelgavā - 76, Liepājā - 70 un Daugavpils novadā - 48 cilvēki. Pārējos novados un pilsētās pēdējās divās nedēļās saslimušo skaits nepārsniedz 40.

13 pašvaldībās pēdējo 14 dienu laikā nav reģistrētu Covid-19 slimnieku - Aglonas, Aknīstes, Alojas, Alsungas, Cesvaines, Jaunpiebalgas, Ķeguma, Mērsraga, Rucavas, Rundāles, Skrīveru, Varakļānu un Viļakas novados.

Aģentūras LETA aprēķini, kas balstās uz Centrālās statistikas pārvaldes datiem par iedzīvotāju skaitu novados pēc faktiskās dzīvesvietas 2020.gadā un SPKC datiem par pēdējās 14 dienās saslimušajiem Latvijas pašvaldībās, liecina, ka 14 dienu kumulatīvā saslimstība uz 100 000 iedzīvotāju Latvijā patlaban ir 108,8 gadījumi. Pēdējo reizi šis rādītājs zemāks tika fiksēts pērnā gada 25.oktobrī - 103,75.

31 pašvaldībā šis rādītājs ir augstāks, tostarp 14 tiek pārsniegts par 50%.

Rēķinot pēdējo 14 dienu saslimušo skaitu uz 100 000 iedzīvotāju pēc aizvadītajā diennaktī notikušajām izmaiņām, visaugstākais tas ir Tērvetes, Viļānu, Pārgaujas, Sējas, Krimuldas, Daugavpils, Līvānu, Rūjienas, Preiļu, Auces un Smiltenes novados.

14 dienu saslimstības līmenis uz 100 000 iedzīvotāju ir teorētisks rādītājs, kurš ļauj salīdzināt saslimstības līmeni teritorijās ar atšķirīgu iedzīvotāju skaitu, un tas nenorāda konkrētu saslimušo skaitu.

Kā ziņots, pēdējo 24 stundu laikā valstī atklāti 74 jauni Covid-19 gadījumi, kas ir par desmit mazāk nekā diennakti iepriekš.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu