Vairāk nekā gads intensīvās terapijas aprūpē - Lielbritānijā miris Covid-19 pacients, kurš visilgāk ārstējās slimnīcā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no Twitter

Pagājušajā nedēļā Džeisons Kelks aizgāja mūžībā pēc 14 slimnīcā aizvadītiem mēnešiem, jo atteicās no tālākas ārstēšanas, vēsta laikraksts "The Guardian".

49 gadus vecais Kelks pagājušā gada martā saslima ar Covid-19, bet aprīlī slimības dēļ nonāca intensīvās aprūpes nodaļā.

Kelks pērnā gada aprīlī tika ievietots Svētā Džeimsa Universitātes slimnīcā Līdsā. Tur viņš aizvadīja lielāko daļu slimības laika, taču pirms nāves tika pārvests uz paliatīvās aprūpes centru.

"Ar smagumu sirdī paziņoju, ka Džeisons mierpilni aizgāja mūžībā plkst.12.40," piektdien sociālajos tīklos rakstīja viņa 63 gadus vecā sieva Sjū Kelka.

"Viņam bija ļoti svarīgi, lai tas notiek pēc viņa nosacījumiem," Kelka vēlāk stāstīja izdevumam "Yorkshire Evening Post". "Es domāju, ka tā ir viena no pašām drosmīgākajām rīcībām: pateikt - es vairs nevēlos šādi dzīvot."

Kelkam, kurš strādāja skolā par IT speciālistu, bija 2.tipa diabēts un astma. Vīruss nodarīja ļoti nopietnus bojājumus viņa plaušām un nierēm, kā arī noveda pie tik smagiem gremošanas sistēmas traucējumiem, ka viņu nācās barot mākslīgi.

Šogad Kelka stāvoklis uz brīdi uzlabojās - viņš varēja iztikt bez plaušu ventilācijas aparāta un nieru aizstājējterapijas, kā arī atsāka staigāt. Sieva stāsta, ka viņš varēja iedzert tēju un ēst zupu, sūtīt īsziņas. Gatavojoties, ka vīrs atgriezīsies mājās, viņa uzsāka līdzekļu vākšanas kampaņu, lai dzīvesvietu varētu pielāgot viņa vajadzībām.

Šī gada martā Kelks laikrakstam "Yorkshire Evening Post" sacīja, ka gaidot atgriešanos mājās, lai "kopā ar Sjū sēdētu mūsu dīvānā un ēstu pasūtītu zivi ar frī kartupeļiem, kamēr skatāmies televīziju".

"Mana ģimene liek man turpināt cīnīties. Bez viņiem šis gads būtu bijis pavisam citāds," norādīja Kelks.

Taču Kelka veselības stāvoklis maijā atkal pasliktinājās, un viņam uznāca regulāras ģībšanas lēkmes. Viņu nācās atkal pieslēgt plaušu ventilatoram.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu