Ostapenko WTA rangā saglabā 43. vietu, Sevastova atkāpjas par četrām pozīcijām

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Anastasija Sevastova.
Anastasija Sevastova. Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko pirmdien atjaunotajā WTA rangā spējusi saglabāt 43.vietu, taču Anastasija Sevastova zaudējusi četras pozīcijas un ieņem 61.vietu.

Ostapenko pagājušajā nedēļā apstājās Birmingemas "WTA 250" turnīra otrajā kārtā, bet pirmdien viņa aizvadīs pirmās kārtas maču Īstbornas "WTA 500" sacensībās. Latvijas tenisiste nedēļas laikā vietu rangā nav zaudējusi un aizvien atrodas 43.pozīcijā.

Liepājniece Sevastova pēc zaudējuma "French Open" pirmajā kārtā savu pirmo spēli aizvadīja pagājušajā nedēļā Īstbornas "WTA 500" kvalifikācijas turnīrā. Tenisiste pārvarēja pirmo kārtu, bet vēlāk zaudēja priekšsacīkšu finālā, taču pamatturnīrā iekļuva kā laimīgā zaudētāja. Pēdējā laika neveiksmīgais sniegums Sevastovai maksājis četras vietas rangā - 61.

Diāna Marcinkēviča pakāpusies par divām vietām (303.), Daniela Vismane atkāpusies par pozīciju (363.), bet Kamillai Bartonei (541.) 30 vietu kāpums un jauns ranga rekords. Trīs vietas augstāk ir Sabīne Rutlauka (900.), par vienu pakāpusies Margarita Ignatjeva (931.), Patrīcija Špaka aizvien ieņem 1063.pozīciju, savukārt sešas un divas vietas zaudējušas attiecīgi Elza Tomase (1138.) un Darja Semeņistaja (1163.).

Vadošajā desmitniekā notikušas nelielas izmaiņas. Vietām samainījušās piektajā pozīcijā esošā ukrainiete Jeļina Svitoļina un amerikāniete Sofija Kenina, kura tagad ir sestā. Līdere aizvien ir Austrālijas pārstāve Ešlija Bārtija, viņai seko japāniete Naomi Osaka, Simona Halepa no Rumānijas un Arina Sabaļenka no Baltkrievijas. Aiz Keninas ierindojas Bjanka Andresku no Kanādas, amerikāniete Serēna Viljamsa, Iga Švjonteka no Polijas un Karolīna Plīškova, kura noslēdz vadošo desmitnieku.

Aizvadītās nedēļas nogalē Berlīnes "WTA 500" turnīra finālā šveiciete Belinda Benčiča ar 6-1, 1-6, 6-3 uzvarēja krievieti Ludmilu Samsonovu, kas viņai rangā ļāva pakāpties no 12. uz 11.vietu.

Tikmēr Birmingemas "WTA 250" finālā Onsa Žabēra no Tunisijas ar 7-5, 6-4 uzvarēja Darju Kasatkinu no Krievijas.

Dubultspēļu rangā vairums Latvijas pārstāvju vietas zaudējušas. Ostapenko atkāpusies par divām pozīcijām (20.), taču Sevastova ieguvusi trīs (206.). Marcinkēviča zaudējusi divas pozīcijas (323.), pa vienai Vismane (725.) un Semeņistaja (816.), bet Bartone (907.) noslīdējusi četras vietas zemāk. Ignatjeva zaudējusi trīs vietas (939.), kamēr Špaka pakāpusies par 63 pozīcijām (996.).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu