Jūnija vidū vidējā gaisa temperatūra bijusi +18,4 grādi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vasara pludmalē.
Vasara pludmalē. Foto: Unsplash

Jūnija otrajā dekādē vidējā gaisa temperatūra Latvijā bija +18,4 grādi jeb 3,6 grādi virs dekādes normas, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotie dati.

Minimālā gaisa temperatūra bija +3,7 grādi 14.jūnijā Stendē, bet visaugstāk - līdz +33,0 grādiem - termometra stabiņš pakāpās 20.jūnijā Mērsragā, pārspējot šā datuma Latvijas karstuma rekordu.

Kopumā pārspēti 24 diennakts maksimālās gaisa temperatūras rekordi, 19 no tiem - 20.jūnijā. Alūksnes, Jēkabpils, Madonas, Pāvilostas un Rūjienas novērojumu stacijā labots arī mēneša otrās dekādes tveices rekords, savukārt Rucavā un Skrīveros šis rekords tika atkārtots.

Vidējais nokrišņu daudzums mēneša otrajā dekādē bija desmit milimetru jeb 36% no dekādes normas. Visvairāk nokrišņu - 26 milimetri - bija Rīgā, bet vismazāk lija Gulbenē, kur nokrišņu summa nepārsniedza vienu milimetru.

Vidējais relatīvais gaisa mitrums bija 69% - no 62% Priekuļos līdz 77% Kolkā. Stiprākās vēja brāzmas - 18 metru sekundē - tika novērotas 13.jūnijā Daugavgrīvā.

Jūnija sākumā vidējā gaisa temperatūra valstī bija +16,7 grādi jeb 2,9 grādi virs normas. Nokrišņu daudzums mēneša pirmajā dekādē valstī vidēji bija vien četri milimetri jeb 23% no normas.

Pagājušajā gadā jūnija sākums bija vēsāks nekā šogad, savukārt mēneša otrā dekāde 2020.gadā bija vēl par 0,4 grādiem siltāka nekā šogad. 2019.gadā gan jūnija pirmā, gan otrā dekāde bija ievērojami siltāka nekā šogad.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu