FOTO UN VIDEO ⟩ VUGD Jaunciemā izdevies ugunsgrēku lokalizēt, cietuši divi ugunsdzēsēji

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
VUGD automašīna. Ilustratīvs attēls.
VUGD automašīna. Ilustratīvs attēls. Foto: Jānis Škapars/TVNET

Pirmdien, 21. jūnijā, Rīgā, Jaunciemā daudzviet aizdedzies mežs un uguns strauji izplatās, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Izsaukums uz Jaunciema 6. līniju saņemt plkst.14.59.

Degšanas platība tiek noskaidrota, taču uguns strauji izplatās, tāpēc piesaistīti papildu resursi.

VUGD ziņo, notikuma vietā strādā 28 ugunsdzēsēji glābēji, izmantojot sešas autocisternas, ūdensvedēju, kvadriciklus, kā arī iesaistījies Valsts meža dienests.

Situācijas novērtēšanai Jaunciema 6. līnijā Rīgā tiek izmantoti VUGD droni.

VUGD plkst. 17.43 izdevies ugunsgrēku lokalizēt. Dega mežs septiņu hektāru platībā.

VUGD ziņo, ka dzēšanas darbu laikā cietuši divi ugunsdzēsēji glābēji. Viens pēc mediķu apskates darbu notikumā turpina, otrs - nogādāts ārstniecības iestādē.

Pastāv pamatotas aizdomas, ka notikusi tīša dedzināšana - kāds aizdedzinājis zaru čupas, kas pēc mežizstrādes bija palikušas pāri un bija paredzētas šķeldošanai. Liesmas no zaru kaudzes sniegušās teju līdz koku galotnēm - dedzināšanas vietā priežu vainagi nodeguši, skaidroja pirmdien raidījumā "Panorāma".

Ugunsgrēks ticis pamanīts, pateicoties novērošanas kamerām, bet sausā laika dēļ nelaime varēja būt daudz lielāka. Ja liesmas laikus netiktu pamanītas, tās varētu aiziet uz dzīvojamās zonas pusi vai Garkanles mežu un pārmesties uz jaunaudzi, raidījumam norādīja mežzinis.

Raidījuma "Degpunktā" video

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu