FOTO ⟩ Rīgas Zooloģiskā dārza Vides izglītības centra pamatos gulda laika kapsulu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs (no kreisās), Pilnsabiedrības "Lemisele AG" valdes loceklis Armands Kinažs, Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas vadītājs Edmunds Cepurītis un SIA "Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs" valdes priekšsēdētājs Jānis Rudzītis pasakuma laikā ievieto "Vēstījums nākotnei" jaunbūvējamā Vides izglītības centra pamatos Rīgas zooloģiskajā dārzā.
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs (no kreisās), Pilnsabiedrības "Lemisele AG" valdes loceklis Armands Kinažs, Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas vadītājs Edmunds Cepurītis un SIA "Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs" valdes priekšsēdētājs Jānis Rudzītis pasakuma laikā ievieto "Vēstījums nākotnei" jaunbūvējamā Vides izglītības centra pamatos Rīgas zooloģiskajā dārzā. Foto: Zane Bitere/LETA

Pirmdien, 21. jūnijā, Rīgas zooloģiskajā dārzā notika "Vēstījuma nākotnei" ievietošana topošā Vides izglītības centra pamatos. Vieta kalpos kā dāvinājums nākamajām paaudzēm, kur varēs apgūt zināšanas par bioloģisko daudzveidību.

"Mēs, šo Vēstījumu parakstījušie, apzināmies, ka mūsu tautas un zemes nākotne atkarīga no tā, cik prasmīgi un saudzīgi rīkosimies ar Latvijas dabas bagātībām un cik vienoti būs visas pasaules ļaudis, sargājot planētas dabas daudzveidību un vidi kopumā. Tikai izglītotai un zinošai sabiedrībai ir nākotne , tāpēc šis Vides izglītības centrs ir šodienas dāvana nākošajām paaudzēm,"

rakstīts Vēstījumā, kurš, līdz ar citām šī laika liecībām tiks ievietots metāla kapsulā un iebetonēts ēkas centrālo balstu pamatos.

Centrs top ar Eiropas savienības fondu un Rīgas domes atbalstu vietā, kur 110 gadus slējās pirmā apkurināmā zooloģiskā dārza dzīvnieku mītne – 1911. gadā būvētā Pērtiķu māja.

"Tā ir neliela 20 kvadrātmetru telpa puspagrabā. Par vides pieejamību arī, kā saka, neminēšu," klāstīja SIA "Rīgas Nacionālā zooloģiskā dārza" valdes priekšsēdētājs Jānis Rudzītis. Plānots, ka jaunajā centrā būs 4 līdz 5 telpas, kas būs atvēlētas izglītojošām nodarbēm.

Vēstījumu parakstīs gan arhitektu SIA “BM-projekts” un būvnieku “Lemisele AG” pārstāvji, gan arī VARAM ministrs Artūrs Toms Plešs un Rīgas domes Vides un mājokļu komitejas priekšsēdētājs Edmunds Cepurītis, tā novērtējot Rīgas Nacionālā zooloģiskā dārza potenciālu sabiedrības vides izglītošanā.

17 gadus neapdzīvotās Pērtiķu mājas demontāža un pārbūve par plašu un daudzfunkcionālu vides izglītības centru tiek realizēta Eiropas Savienības Kohēzijas fonda projekta "Vides monitoringa, kontroles un izglītības projekts" ietvaros un tās kopējās izmaksas ir 2 106 207 eiro, no tiem 1,7 miljoni eiro ir Kohēzijas fonda finansējums.

Jaunais centrs iekļaus četras tematiskās telpas bioloģiskajai daudzveidībai, mobilus izstāžu stendus, kā arī āra telpas izglītojošām nodarbībām. Kopējā platība būs teju 900 m2, kas ļaus vienlaikus uzņemt trīs grupas līdz 30 personām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu