Pludmalē Jūrmalā, iespējams, izvietas glābēju mobilās stacijas bez saskaņošanas ar atbildīgajām instancēm

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: martinho Smart/shutterstock

Jūrmalas pilsētas dome ļāvusi pludmalē uzstādīt deviņas glābēju mobilās stacijas, turklāt tas viss darīts, nesaskaņojot ar vietējo būvvaldi, Valsts vides dienestu, kā arī bez nodošanas ekspluatācijā. Tomēr, kā novēroja raidījums "Bez Tabu", glābēji izmanto šos konteinerus.

Jūrmalas pašvaldības policijas Glābšanas dienesta priekšnieks Edijs Pivarūns telefonsarunā steidza skaidrot, ka mobilās būdiņas "vēl nav gala stāvoklī".

Raidījumam izpētot Iepirkumu uzraudzības biroja publicēto informāciju, noskaidrots, ka piecu moduļu sagāde pašvaldībai izmaksājusi aptuveni 15 000 eiro. 

Glābšanas dienesta priekšnieks "Bez Tabu" filmēšanas komandai neļauj apskatīt būdiņu no iekšpuses. Tā neesot paredzēta publiskai apskatei, bet tikai glābšanas dienesta darbiniekiem. Neviens gan neliedz pieiet pie loga un aplūkot caur stiklu, kas tad redzams tajā pusē.

Raidījuma aplūkotā būdiņa izvietota uz diviem keramzītblokiem katrā no stūriem.

Jūrmalas pašvaldības policijas priekšnieks Uldis Bēniņš gan norāda, ka šādi moduļi pludmalēs neesot nekas jauns. Bēniņš izceļ citvalstu pieredzi, piemēram, Itāliju, kur glābēji nereti pludmalē sēž uz krēsla zem saulessarga.

"Glābēja darba vieta nekad nebūs kā ofiss," norāda Bēniņš.

"Bez Tabu" ierašanās brīdī Jūrmalā vēl nevalda liela svelme – aptuveni 20 grādu pēc Celsija, kā arī stiprs vējš. Taču jau šādos apstākļos būdiņā valda siltumnīcai līdzīgi apstākļi. Lai arī telpā ir vieta, kur, piemēram, pieslēgt kondicionieri vai gaisa ventilatoru, elektrība nav pieejama. Un aplūkojot moduli rodas šaubas, ka tas ir pavisam jauns un svaigs, kā to norāda pašvaldības policijas priekšnieks.

Bēņiņš nedz apstiprina, nedz arī noliedz, ka moduļi pludmalē ir izvietoti bez saskaņošanas ar domi, pilsētas būvvaldi un citām institūcijām, no kurām ir nepieciešams saņemt akceptu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu