Šlāgermūziķa Meijera sieva atklāj liktenīgās dienas notikumus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Mūziķis Gunārs Meijers.
Mūziķis Gunārs Meijers. Foto: Ieva Čīka/LETA

17. jūnijā 63 gadu vecumā mūžībā devās šlāgermūziķis un kaislīgs hokeja fans Gunārs Meijers. Izdevumam "Ieva" viņa atraitne Dzintra atklāj liktenīgās dienas notikumus.

Dzintra, kura ir Gunāra Meijera trešā sieva, atklāj, ka liktenīgās dienas pēcpusdienā mūziķis aizgājis pie kaimiņa kopīgi skatīties futbolu.

"Nāca jau vakars, bet viņa nav. Domāju, mazums, aizsēdējušies, skatās futbolu. Negāju pakaļ. Durvis bija vaļā, gaidīju, bet tad aizmigu..

Mani pamodināja kaimiņš, kurš atskrēja un teica, ka notikusi nelaime – Gunārs nomiris. Šokā jautāju: "Kur?" Viņš teica – pie viņa mājas durvīm.

Kaimiņš izgājis agri rītā no mājām un redz, ka Gunārs guļ," izdevumam "Ieva" atklāj Dzintra.

Atminoties tā vakara notikumus, kaimiņš Dzintrai esot stāstījis, ka abi kopīgi noskatījušies futbolu un ap pusnakti mūziķis gājis mājās. Kaimiņš viņu esot pavadījis līdz durvīm, kur Gunārs teicis – tālāk tikšot pats, uzpīpēšot un iešot iekšā.

"Kaimiņš teica, ka nesaprot, kāpēc Gunārs gājis atpakaļ pie viņa. Man ir tā skumīgi, ka kaimiņš naktī nepateica, ka atvedis Gunāru. Pamanītu, ka nav labi. Izsauktu ātros. No rīta jau nekas vairs nebija līdzams," nosaka Dzintra.

Vaicāta par nāves iemeslu, Dzintra izsaka minējumu, ka pie vainas varētu būt trombs. Mūziķim pēdējā laikā bijušas problēmas ar elpošanu, kā arī viņam bijušas hroniskas kaites un cukura diabēts.

1958. gadā dzimušais Meijers savu vārdu Latvijas populārajā mūzikā pirmoreiz ierakstīja 1993. gadā ar dziesmu "Meitene", debitēdams "Mikrofona" aptaujā un izpelnīdamies nedalītu uzmanību.

1995. gadā klajā nāca mākslinieka debijas albums, kam sekoja vairāk nekā desmit soloalbumi.

Paša radītās dziesmas ir ieturētas šlāgermūzikas, romanču un balāžu stilā. Meijers tām sarakstījis gan mūziku, gan vārdus.

Pērn mākslinieks laida klajā savas dzīves aizkulišu grāmatu "Lāčplēša ielas meitene" par Latvijas šovbiznesa aizkulisēm.

Mūziķis arī darbojies uzņēmējdarbībā.

Pērn tika ziņots, ka Meijeram ir nopietnas veselības problēmas un tika organizēta ziedojumu vākšana mākslinieka ārstēšanai.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu