Līgojam ar apdomu, lai pilnmēness neprovocē! Šajos Jāņos planētu kombinācijas aicina būt piesardzīgiem

Sadarbībā ar „AstroStars”
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vasaras saulgriežu mistēriju "Līgo Saule"
Vasaras saulgriežu mistēriju "Līgo Saule" Foto: publicitātes

Kādam varbūt žēl, ka šogad Zāļu vakarā nav lielā līgošana Rīgā, Daugavmalā, kādam sirds sāp par to, ka nevarēs kārtīgi izdancoties ciema zaļumballē. Taču šoreiz Jāņiem ir citādas noskaņas – sirsnīgas, draudzīgas, emocionālas. Bet vairākas planētu kombinācijas aicina būt uzmanīgiem ar uguni un transportu un netēlot varoņus, lecot uz galvas nezināmā ūdenstilpnē.

Par saulgriežiem un Jāņiem

Mūsu senčiem vasaras saulgrieži bija ļoti nozīmīgi svētki – Jāņiem veltītas vairāk nekā 2000 tautasdziesmu. Jāņugunis senos laikos iededza kalna galā un dēvēja par pundelēm, raganām, Jāņu svecēm. Ugunskurs deva svētību laukiem un ļaudīm, ko apspīdēja. Astronomiski vasaras saulgrieži ir tajā brīdī, kad visgarākā diena un visīsākā nakts. Šogad tas bija 21. jūnijā. Daudzi arvien biežāk svin tieši šo dienu, bet oficiāli svinamie Jāņi mums ir 23. un 24. jūnijā.

Uzmanies no pilnmēnestiņa!

Jāņos mūs dāsni apspīdēs pilnmēness (ja debesis bez mākoņiem). Mēness pilnā fāze ir 24. jūnija vakarā, taču astroloģijā pastāv uzskats, ka tā ietekme jūtama vairākas dienas pirms un vairākas dienas pēc tās.

Ko tas nozīmē?

Astroloģijā Mēness tiek saistīts ar cilvēka iekšējo pasauli. Tas nozīmē, ka mūsu Zemes pavadoņa pilnā fāze mēdz uzjundīt sakāpinātas emocijas, daži nespēj apvaldīt bravūru vai kūsājošo pašpārliecinātību, izrāda nepamatotu drosmi utt. Jābūt apdomīgiem.

Svinam radu un draugu lokā

Līgo vakarā, 23. jūnijā Mēness atradīsies Strēlnieka zodiaka zīmē, kas ir draudzīga, un šāds fons piemērots pasākumiem draugu lokā, sarunām par globālām tēmām, jo Strēlnieks ir arī plaša pasaules redzējuma zīme. 24. jūnija pēcpusdienā Mēness nonāks Mežāža zīmē, kas cieši saistīta ar dzimtas tēmu un savu sakņu apzināšanos. Labs laiks, lai sazinātos vai satiktos ar radiem.

Varbūt arī ir labi, ka šogad jāsvin rāmi, jo šajās dienās Marss ir spriedzes kombinācijās un tas nozīmē – ugunsnelaimju, auto avāriju un traumatisma riskus. Nebūsim pārgalvīgi!

Par papardēm, kas nezied...

Mūsu senčiem īpaši izteikta bija auglības maģija. Vārds „līgo” lībiešu valodā nozīmē „lai top”. Jāņu ugunskura pelnus kaisīja uz laukiem, ticot, ka tie zemei dos auglību. Meitas mazgājās rasā. Daudz tautasdziesmu un ticējumu mums ir par papardes ziedu. Kas to atrod, tam laime, labklājība, veselība. Kaut arī zinātniski pierādīts, ka papardes nezied.

Jā, un papardēs mīlestība rodama un pēc tam var pieteikties maza, jauna dzīvībiņa. Te gan jāpiebilst, ka statistikas dati Latvijā neliecina, ka Jāņu laikā tiek ieņemts vairāk mazuļu kā citkārt.

Ņemot vērā, ka grūtniecības ilgums mēdz būt atšķirīgs, saulgriežu laikā ieņemtie mazuļi var piedzimt gan martā, gan aprīlī. Tādējādi pēc tā dēvētās Saules zīmes viņi būs vai nu Zivis – maigi, jūtīgi, emocionāli, vai Auni – dinamiski, mērķtiecīgi, neatlaidīgi, jaunu ceļu cirtēji, bet tās ir tikai nedaudzas no krāsaino personību raksturu šķautnēm, jo nevaram mēs visu cilvēci sadalīt 12 daļās atbilstoši zodiakam. Svarīgas ir arī citas kombinācijas individuālajā astro kartē.

Seko mums arī Instagram un TikTok – uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu