"Noah Jūrmala" klubs no LFF saņēmis vairākus sodus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Noah Jurmala" futbolisti
"Noah Jurmala" futbolisti Foto: Nora Krevņeva Baibakova (RFS)

Latvijas futbola virslīgas komanda Daugavpils "Noah Jurmala" par nepatiesu ziņu sniegšanu saņēmusi naudas sodu un kluba amatpersonas diskvalifikāciju, informē Latvijas Futbola federācija (LFF).

Klubam piemērots 1400 eiro naudas sods par spēlētāju patiesā statusa apzinātu slēpšanu. Savukārt pagaidu diskvalifikācija kluba valdes loceklim/sporta direktoram Žanim Zubovam piemērota par patiesībai neatbilstošu ziņu iesniegšanu LFF un LFF maldināšanu.

LFF Disciplinārlietu komitejas (LFF DK) lēmumā teikts, ka klubs slēpis trīs futbolistu patieso spēlētāju statusu. "Noah Jurmala" priekšgājējas Daugavpils "Lokonotiv" futbolisti Dmitrijs Klimaševičs, Aleksandrs Erkins un Dzmitrijs Hermans pērnsezon LFF "Comet" sistēmā tika reģistrēti ar amatieru līgumiem, taču ar futbolistiem bija noslēgti profesionālie līgumi.

Informācija par profesionālajiem spēlētāju līgumiem nonāca LFF rīcībā tikai tad, kad paši spēlētāji vērsās LFF un FIFA ar oficiālām sūdzībām par darba algas neizmaksu no "Noah Jurmala" puses.

FIFA spēlētāju prasības apmierināja. "Noah Jurmala" neiesniedza apelācijas, bet veica samaksu, faktiski atzīstot FIFA lēmumus. Tādējādi klubs atzina, ka ir bijuši noslēgti profesionālu spēlētāju līgumi. Līdz ar to LFF secina, ka "Noah Jurmala" ir slēpis patieso spēlētāju statusu.

Papildus tam LFF DK rīcībā ir bijušā "Noah Jurmala" spēlētāja Klimaševiča rakstisks apstiprinājums, ka viņš amatieru līgumu ar nebija parakstījis. Līdz ar to LFF ir pamats uzskatīt, ka kluba vadība, iesniedzot patiesībai neatbilstošas ziņas un dokumentus, ir rīkojusies negodprātīgi gan attiecībā pret spēlētāju, gan pret LFF.

Līgumus ar trim iepriekšminētajiem futbolistiem LFF iesniedza "Noah Jurmala" valdes loceklis Žanis Zubovs. LFF secina, ka ar savām darbībām, iesniedzot LFF nepatiesas ziņas par spēlētāju patieso statusu, "Noah Jurmala" amatpersona ir izdarījusi smagu pārkāpumu, ir maldinājusi LFF. Minētā lieta ir nodota izskatīšanai arī LFF Godīgas spēles un ētikas komitejai.

"Noah Jurmala" klubam par parādsaistību neizpildi ir spēkā jaunu spēlētāju reģistrācijas aizliegums. Klubu vajā arī citas problēmas. Jūnija sākumā par iespējamu dalību spēles rezultāta ietekmēšanā pagaidu diskvalifikāciju saņēma vārtsargs Bojans Kneževičs, turklāt tiek izskatīta arī paša "Noah Jurmala" kluba iesaiste darbībās, kas vērstas uz manipulācijām ar spēles rezultātu.

Savukārt maijā Valsts ieņēmumu dienests (VID) veica kratīšanu pie Aleksandra Jakubovska, kurš ir futbola kluba "Noah Jurmala" pilnvarotā persona.

"Noah Jurmala" virslīgā aizvadījusi desmit spēles, šajā laikā iekrājot trīs punktus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu