"Gaidām jaunos vīrusa paveidus Latvijā!" Sociālo tīklu lietotāji un SPKC sašutuši par Didrihsones rīcību pēc ceļojuma (29)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Elīna Didrihsone
Elīna Didrihsone Foto: instagram/didrihsoonee

22. jūnijā plašu sociālo tīklu lietotāju uzmanību un nosodījumu izpelnījās influencere un uzņēmēja Elīna Didrihsone, kura pēc atgriešanās no Turcijas nav ievērojusi pašizolāciju un izjūt Covid-19 simptomus.

21. jūnijā influencere un uzņēmēja Elīna Didrihsone sociālo tīklu vietnē "Instagram" pastāstīja, ka jūtas slikti paaugstinātās temperatūras dēļ.

22. jūnija rītā influencere stāstīja: "Vakar man arī metās slikta dūša no ēdiena, bet es nespēju par to domāt… Vēders it kā uzpūties. Viss ir aizgājis uz vēderu. Visi muskuļi kaklā un vēderā dur.. It kā vakar bijis pamatīgs treniņš."

Neilgi pēc tam Elīna secināja, ka mājas apstākļos ārstēšanās nelīdzēs, tāpēc pierakstījās pie ārsta. Par pieredzēto Elīna rakstīja: "Jau pirmajā dienā, kad pacēlās temperatūra, zvanīju ģimenes ārstam, kurš man pateica, ka man jāiet nodot Covid-19 tests. Es paskaidroju, ka divus jau esmu uztaisījusi, un tas nevar būt Covid-19."

Pēc ārsta apmeklējuma influencere rakstīja, ka ir iegādājusies nepieciešamās zāles, un norādīja, ka nav inficējusies ar Covid-19.

Lai arī influencere norādīja, ka iekaisums uzrādoties urīna analīžu rezultātos un temperatūra pacēlusies vēdera sāpju dēļ, šī situācija raisījusi plašu sociālo tīklu lietotāju uzmanību.

Kāda sociālo tīklu lietotāja raksta: "Lūk, cilvēks atgriezās no Turcijas, neievēroja 10 dienu pašizolāciju, sāka izjust Covid-19 raksturīgus simptomus un devās uz ārstniecības iestādi ietusēt bez maskas. Gaidām jaunos vīrusa paveidus Latvijā!"

Arī Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) komentējis šo ierakstu ar teikumu "this is why we can’t have nice things" ("tāpēc mums nevar būt jaukas lietas").

Komentāri (29)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu