""Biedru iesniegumam" paraksti tika vākti slepeni." Putnis komentē izslēgšanu no "Progresīvajiem" (1)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Roberts Putnis.
Roberts Putnis. Foto: Paula Čurkste/LETA

Bijušais partijas "Progresīvie" līderis Roberts Putnis stāsta, ka "aizmuguriski un negaidīti" ticis izslēgts no partijas par viņa interviju, kur asi izteicies par savu agrāk vadīto politisko partiju.

Ierakstos "Facebook.com" kontā Putnis pauž, ka esot saturiski milzīgas atšķirības starp partijas publiskajiem komentāriem paziņojumā medijiem un lēmuma par viņa izslēgšanu saturu.

No partijas izslēgtais biedrs norāda, ka valdes sēde esot bijis "farss" biedru vairākuma priekšā, jo saskaņā ar Putņa rīcībā esošo informāciju relīze medijiem par viņa izslēgšanu esot tapusi vēl pirms sēdes.

"Tāpat "biedru iesniegumam" paraksti tika vākti slepeni, individuāli uzrunājot valdei "personiski lojālos" biedrus. Parakstītāju vārdi joprojām nav atklāti," norāda "Progresīvo" kādreizējais vadītājs.

"Lēmums par tā pieņēmējiem pasaka vairāk nekā es jebkad spētu ietilpināt kādā savā komentārā," pauž Putnis. Viņš norāda, ka "Progresīvajiem" bijis piederīgs vairāk nekā desmit gadu un ka viņa sniegtais ieguldījums, pārsniedzot privātā laika un spēka resursu robežas, ir bijis "tā vērts".

Tagad no partijas izslēgtais tās kādreizējai līderis uzsver, ka kopā ar domubiedriem partijā viņi padarījuši Latviju labāku un daudzveidīgāku. Viņš joprojām arī kā savus redz partijas deklarētos sociāldemokrātiskos un "zaļos" ideālus un, uzrunājot tos, kuri pašlaik vēlas pamest "Progresīvos", viņš aicina neaiziet no partijas.

Kā ziņots, "Progresīvo" valde izskatīja biedru iesniegumu ar lūgumu lemt par tās bijušā priekšsēdētāja Putņa izslēgšanu no partijas, kas arī tika atbalstīts, aģentūru LETA informēja partijas ģenerālsekretāre Lelde Vaivode.

Biedru iesniegums bija par Putņa izteikumiem publiskajā telpā, "graujot partijas reputāciju, par nomelnošanu un centieniem kaitēt partijas nākotnei". Partijas statūti arī paredz, ka biedra pienākumos ir "neveikt tādas darbības, kas var negatīvi ietekmēt partijas vai citu biedru reputāciju", teikts partijas paziņojumā.

"Putnis nav bijis aktīvs partijas dzīvē jau ilgāku laiku - gadu, divus. Izsakām nožēlu, ka viņš nevis vispirms sazinājās ar valdi un biedriem, lai paustu savas pārdomas un kritiku, bet izvēlējās publisku platformu. Vienmēr esam novērtējuši Roberta redzējumu un skatu no malas, taču Putnim, kā katram partijas biedram, ir arī pienākumi," uzskata partijas valdes līdzpriekšsēdētājs Edmunds Cepurītis.

"Progresīvie" norāda, ka jau iepriekš Putnis savos izteikumos un rīcībā ir bijis aizskarošs gan individuāli pret partijas biedriem, gan arī pret partijas darbību. Sadarbības un komunikācijas kultūra partijā ir iekļaujoša - ja rodas atšķirīgi redzējumi par organizācijas darbību, tad tie ir risināmi cieņpilni, izmantojot partijas demokrātiskās platformas, nevis plašsaziņas līdzekļus, teikts politiskā spēka paziņojumā.

Partijā Putnis strādājis no 2017. gada, būdams ģenerālsekretārs, 2018. gadā viņš kļuva par "Progresīvo" vadītāju. 2020. gada rudenī Putnis publiski paziņoja, ka vairs nejūtas piederīgs valstij un aizbrauca no Latvijas.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu