"Cilvēkiem ir zudusi spēja salīdzināt riskus, ko nes šī briesmīgā slimība." Lancmanis komentē izteikumus par nevakcinēšanos pret Covid-19 (12)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Imants Lancmanis.
Imants Lancmanis. Foto: Edijs Pālens/LETA

"Tas ir tāpat kā Otrā pasaules kara laikā kāds teiktu: "Ziniet, es neiešu patvertnē, jo es tur dabūšu iesnas un tur ir auksts, un man ir klaustrofobija"", intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "1:1" cilvēku izteicienus nepotēties raksturojis bijušais Rundāles pils muzeja direktors Imants Lancmanis.

"Tas [šādi paziņojumi] nozīmē, ka cilvēkiem ir zudusi spēja salīdzināt riskus, ko nes šī briesmīgā slimība un to, cik sarežģīta ir Covid-19 attīstības līkne, veidojoties aizvien jauniem paveidiem. (..) Es ar skumjām noraugos uz cilvēkiem, kas paziņo, ka nevēlas vakcinēties. Viņi neredz, ka slimība ir bīstamāka par poti.

Atceros, lai gan kara laikā biju mazs zēns, sapratu, ka tas ir kas ārkārtējs. Tagad cīņa ar Covid-19 ir kā hibrīdkarš: inficēto un mirušo skaitļus neuztveram vairs kā kaut ko reālu. Un cilvēki vairs nespēj noreaģēt pilnā nopietnībā," sacīja Lancmanis.

Vēsturnieks arī pauda prieku, ka pasaule ir spējusi mobilizēties [Covid-19 sakarā], piemēram, vakcīnu ražošanā.

"Tas pats arī attiecas uz sabiedrību - tā spēj organizēties un visa pasaule spēj organizēties," secina Lancmanis.

Visu interviju ar Imantu Lancmani skaties LTV!

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu