Aizvadītajā diennaktī stacionēti 12 Covid-19 pacienti

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionāra "Gaiļezers" Toksikoloģijas un sepses klīnika, kurā ārstē ar Covid-19 saslimušos pacientus. Ilustratīvs attēls.
Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionāra "Gaiļezers" Toksikoloģijas un sepses klīnika, kurā ārstē ar Covid-19 saslimušos pacientus. Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Patlaban Latvijas slimnīcās ārstējas kopumā 168 ar Covid-19 inficētie, un pirmo reizi kopš 2020. gada oktobra beigām stacionēto pacientu skaits ir samazinājies zem 200, liecina Nacionālā veselības dienesta apkopotie dati.

Mazāks stacionēto pacientu skaits nekā pirms Jāņiem pēdējo reizi bija fiksēts pagājušā gada 26.oktobrī.

Pagājušajā diennaktī Covid-19 pacientu skaits Latvijas slimnīcās būtiski saruka, jo tajās tika ievietoti 12 jauni sasirgušie, bet 53 pacienti no slimnīcām tika izrakstīti.

Patlaban stacionāros ārstējas 128 Covid-19 pacienti ar vidēji smagu slimības gaitu, bet 40 ir ar smagu slimības gaitu.

Jau vairāk nekā nedēļu smagi slimo skaits slimnīcās nerūk un svārstās ap 40. Piemēram, arī 14.jūnijā slimnīcās veselību centās atgūt 41 ar Covid-19 smagi slims pacients, bet kopējais stacionāros esošo pacientu skaits tobrīd bija aptuveni par simtu lielāks nekā pašlaik. Kā atzīmē mediķi, starp smagi slimajiem nav neviena, kurš būtu vakcinēts pret Covid-19.

Līdz šim kopumā no slimnīcām izrakstīts 14 041 pacients.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu