Īrijā brutāli nogalinātā poļu dārznieka slepkavas, iespējams, slēpjas Latvijā (1)

Ilustratīvs attēls. Foto: Kyle Towns/Shutterstock
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

2018. gada vasarā Īrijas pilsētā Korkā pastrādātās poļu vīrieša Mikolaja Vilka brutālās slepkavības izmeklēšanas gaitā noticis jauns pavērsiens - likumsargi ir noskaidrojuši iespējamos slepkavas, vēsta "The Irish Sun". 

Vilks tika nogalināts 2018. gada jūnijā, sacērtot viņu ar mačeti sievas acu priekšā ģimenes dzīvesvietā, kur tobrīd uzturējās arī pāra bērni.

Nežēlīgais un ciniskais uzbrukums satricināja Īriju.

Izmeklētāji atklājuši, ka baisajā noziegumā, iespējams, vainīgi trīs cilvēki, kuri šobrīd bēguļo. Likumsargi pavēstījuši, ka ir vērsušies pie kolēģiem Austrumeiropā, tostarp arī Latvijā, jo pastāv aizdomas, ka tieši tur noziedznieki slēpjas.

Šobrīd tiek sagaidīts, ka tuvākajā laikā aizdomās turamie tiks atrasti un arestēti, vēsta portāls "Baltic-Iireland". 

Izmeklēšanas laikā tika saņemta arī Eiropola un Interpola palīdzība un Īrijas likumsargi ir sazinājušies ar Polijas policiju, lai noskaidrotu faktus cietušā pagātnē, kas varētu būt izraisījuši viņa slepkavību. Vīrietis Īrijā nodzīvoja vairāk nekā desmit gadus un nekad agrāk nebija nonācis Gardas uzmanības lokā.

Mačetes, sacirsti pirksti un neskaidrs motīvs

2018. gada 10. jūnijā ap pulksten 3 naktī dārznieka Mikolaja Vilka mājā ielauzās trīs līdz četri maskās tērpti noziedznieki.

Viņi uzbruka mājas saimniekam, burtiski sacērtot viņu ar mačeti. Cietušais vīrietis bija tik smagi savainots, ka ceļā uz slimnīcu pat lielas zāļu devas nespēja mazināt sāpes. Drīz vien pēc uzņemšanas slimnīcā vīrietis mira.

Korkas universitātes slimnīcas darbinieki vēlāk atzina, ka cietušā stāvoklis viņus šokējis un emocionāli traumējis.

Dārznieka slepkavība tika piedēvēta Austrumeiropas bandai, kas piesaistījusi arī vietējos noziedzniekus, lai gan 2021. gadā likumsargi vairs neuzskata, ka Īrijas iedzīvotāji būtu bijuši iesaistīti brutālajā slepkavībā.

Īrijas izmeklētāji skaidro, ka slepkavība bija tik nežēlīga, ka tā nesaskanot ar īru noziedznieku nogalināšanas stilu. Vietējie mēdzot izdarīt slepkavības daudz precīzākā veidā, izmantojot šaujamieročus vai nažus, vēsta "The Irish Sun". 

Izmeklētāji gan apsvēruši domu, ka nogalinātais, iespējams, kādam no Austrumeiropas bandas bija parādā naudu, ko, iespējams, aizņēmies, lai izvērstu savu dārzkopības biznesu.

Kāds anonīms avots likumsargiem sacījis: "Lai arī kāds būtu viņa nāves iemesls, ir skaidrs, ka šī sadistiskā slepkavība bija kā biedējošs vēstījums citiem". 

Uzbrukumā traumas guva arī Mikolaja sieva Elzbieta. Uzreiz pēc iznākšanas no slimnīcas viņa kopā ar bērniem no Īrijas aizbraukusi. Elzbieta ir vienīgā slepkavības lieciniece un likumsargi bažījas, ka viņas lēmums nekad mūžā neatgriezties Īrijā varētu kavēt izmeklēšanas gaitu.

2019. gadā saistībā ar dārznieka nāvi tika apcietināti un bez apsūdzību izvirzīšanas atbrīvoti seši cilvēki - divi īri, divi poļi un divi vīrieši no Latvijas.

Lietas izskatīšana tiesā tika atlikta līdz kriminālizmeklēšanas noslēgumam.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu