Arī Latvijas sieviešu tenisa otrā rakete iekļūst Īstbornas "WTA 500" turnīra ceturtdaļfinālā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Anastasija Sevastova.
Anastasija Sevastova. Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas sieviešu tenisa otrā rakete Anastasija Sevastova pievienojās Aļonai Ostapenko labāko astoņniekā, sasniedzot Īstbornas "WTA 500" sērijas turnīra ceturtdaļfinālu.

Abām izcīnot vēl vienu uzvaru, Sevastova un Ostapenko tiksies šī turnīrā pusfinālā.

Sevastova ar rezultātu 4-6, 7-5, 6-2 pārspēja amerikānieti Koko Gofu.

Sevastova WTA rangā ir 61.vietā, bet Gofa ieņem 23.pozīciju.

Ceturtdaļfināla sasniegšana Sevastovai dod 100 WTA ranga punktus.

Nākamajā kārtā Sevastovai pretī stāsies ar otro numuru izliktā planētas piektā rakete Jeļina Svitoļina no Ukrainas vai Jeļena Ribakina no Kazahstānas (WTA 21.).

Sevastova pirmā seta galotnē pirmo reizi mačā zaudēja savu servi, piekāpdamās ar 4-6. Otrajā setā pēc vēl viena Gofas breika viņa nonāca iedzinējos ar 2-5, taču pretiniece nespēja izservēt uzvaru mačā. Sevastova uzvarēja piecus geimus pēc kārtas un setā bija pārāka ar 7-5. Arī izšķirošajā, trešajā setā Latvijas tenisiste divreiz nobreikoja pretinieci un ātri panāca 6-2.

Latvijas tenisiste 17 gadus veco amerikānieti uzvarējusi visās trīs savstarpējās spēlēs. Iepriekš liepājniece bija pārāka gan pērn "US Open" pirmajā kārtā, gan šogad Maiami "WTA 1000" turnīra otrajā kārtā.

Sevastova šajā turnīrā zaudēja kvalifikācijas otrajā kārtā, bet pamatturnīrā iekļuva kā laimīgā zaudētāja. Pirmajā kārtā viņa ar 6-1, 6-7 (6:8), 6-4 pārspēja ukrainieti Martu Kostjuku (WTA 67.), bet Gofa ar 0-6, 7-6 (7:4), 7-5 uzvarēja turnīra septīto raketi beļģieti Elīzi Mertensu (WTA 16.).

Abām tenisistēm šis ir pirmais turnīrs pēc "French Open", kur Sevastova apstājās pirmajā kārtā, bet Gofa aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam. 

Sevastova šajā sezonā uzvarējusi 19 no 22 spēlēm, bet Gofa guvusi virsroku 28 no 39 dueļiem. Maijā amerikāniete izcīnīja savu otro titulu karjerā, uzvarot turnīrā Parmā.

Turnīra Lielbritānijā uz zāles seguma notiks līdz 26.jūnijam.

Šīs ir vienas no piecām sacensībām uz zālāja seguma Lielbritānijā un Vācijā, kas kalpo kā iesildīšanās turnīrs jūnija un jūlija mijā gaidāmajam Vimbldonas turnīram. Sezonas trešais "Grand Slam" notiks no 28.jūnija līdz 10.jūlijam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu