"Hawks" uzvar pirmajā Austrumu konferences fināla spēlē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Trē Jangs guva 48 punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Austrumu konferences fināla pirmajā spēlē.
Trē Jangs guva 48 punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Austrumu konferences fināla pirmajā spēlē. Foto: AP/Scanpix

Trešdien, 23. jūnijā, Trē Jangs guva 48 punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Austrumu konferences fināla pirmajā spēlē, palīdzēdams savai komandai Atlantas "Hawks" nodrošinot vadību sērijā.

"Hawks" viesos ar 116:113 (25:28, 29:31, 34:26, 28:28) uzvarēja Milvoki "Bucks" un sērijā ieguva vadību 1-0.

Jangs šajā spēlē guva 48 punktus, izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas un 11 reizes rezultatīvi piespēlēja. Basketbolists pēdējā ceturtdaļā guva 12 punktus, palīdzot "Hawks" izraut uzvaru.

Jangs ir pirmais debitants konferences finālā, kuram izdevies gūt 48 punktus. Jaunais NBA izslēgšanas spēļu formāts tika pieņemts pirms 50 gadiem.

Džons Kolinss pievienoja 23 punktus un izcīnīja 15 bumbas zem groziem, bet 12 punkti un 19 atlēkušās bumbas Klintam Kapelam.

"Bucks" rindās 34 punkti, 12 atlēkušās bumbas un deviņas piespēles Jannim Adetokunbo, 33 punkti un desmit piespēles Džrū Holidejam, kamēr 15 punktus un piecas bumbas zem groziem iekrāja Kriss Midltons.

"Hawks" izšķirošo atrāvienu veica trešās trešdaļas beigās, kad guva 21 punktu, kamēr mājinieki atbildēja vien ar astoņiem. Kolins trešās ceturtdaļas otrajā pusē guva astoņus punktus, no kuriem seši ar "slam dunk", bet Jangs pievienoja vēl septiņus.

29,8 sekundes līdz pamatlaika beigām "Hawks" guva piecus punktus pēc kārtas un izvirzījās vadībā ar 112:111, bet vēlāk uz soda līnijas stājās gan Jangs, gan Adetokunbo, kuri arī nokārtoja gala rezultātu.

"Mēs vienkārši turpinājām cīnīties līdz beigām, lai arī kāds būtu rezultāts," pēc uzvaras teica Jangs. "Tieši to mēs arī darīsim. Cīnīsimies."

Piektdien paredzēta sērijas otrā spēle. Tikmēr Rietumu konferences finālā Fīniksas "Suns" ar 2-0 uzvar Losandželosas "Clippers".

Milvoki šosezon izslēgšanas spēlēs savā laukumā zaudējumu vēl nebija cietusi.

Spēli klātienē vēroja aptuveni 16 000 līdzjutēju.

"Hawks" pēdējo reizi NBA finālā spēlēja 1961.gadā, bet "Bucks" par uzvaru čempionātā nav cīnījusies kopš 1974. gada. Atlantas vienība savu vienīgo NBA titulu ieguva 1958.gadā, bet "Bucks" 1971. gadā.

NBA pamatturnīrā komandas šosezon aizvadīja 72 spēles, kas ir par desmit mazāk, nekā ierasts.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu