Udoka izraudzīta par nākamo "Celtics" galveno treneri (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Imi Udoka.
Imi Udoka. Foto: AFP/SCANPIX

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienība Bostonas "Celtics" par savu jauno galveno treneri izvēlējusies Imi Udoku, vēsta ESPN apskatnieks Eidriens Vodžnarovskis.

Jūnija sākumā "Celtics" paziņoja, ka līdzšinējais galvenais treneris Breds Stīvenss basketbola operāciju prezidenta krēslā nomainīs Deniju Eindžu.

Komanda līdz šim aktīvi meklēja jaunu galveno treneri, bet ESPN apskatnieks ziņo, ka īstais kandidāts jau ir atrasts. Par "Celtics" 18. galveno treneri kļūs bijušais trenera asistents Bruklinas "Nets" Udoka.

Udokam šī būs pirmā pieredze galvenā trenera amatā. Iepriekš karjerā Udoka septiņus gadus bija slavenā Grega Popoviča asistents Sanantonio "Spurs", bet vēlāk pieredzi uzkrāja arī Filadelfijas "76ers" un Bruklinas "Nets" komandās.

Vodžnarovskis vēsta, ka Udokas kandidatūru atbalstīja arī lielais vairums "Celtics" spēlētāju, kas arī bijis viens no iemesliem, kāpēc līgums noslēgts arī treneri, kuram nav iepriekšējas pieredzes galvenā trenera arodā.

Lielāko atbalstu Udokam pauduši līderi Džeilens Brauns, Džeisons Teitams un Markuss Smārts, kuri viņa vadībā ASV izlases rindās spēlēja 2019. gada Pasaules kausā.

Spēlētāja karjeras laikā Udoka pārstāvēja Portlendas "Trail Blazers", Losandželosas "Lakers", Ņujorkas "Knicks", "Spurs" un Sakramento "Kings" komandas. Labākā viņam bija 2006./07.gada sezonā "Trail Blazers" rindās, kad viņš vidēji mačā izcēlās ar 8,7 punktiem, 3,7 atlēkušajām bumbām un 1,5 rezultatīvām piespēlēm.

"Celtics" šosezon izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā sērijā līdz četrām uzvarām ar 1-4 piekāpās Bruklinas "Nets".

NBA pamatturnīrā komandas šosezon aizvadīja 72 spēles, kas ir par desmit mazāk, nekā ierasts.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu