"Es tikai vēlos, lai mana dzīve atgriežas." Pēc gandrīz divu gadu klusēšanas Britnija Spīrsa izsakās tiesā (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Britnija Spīrsa.
Britnija Spīrsa. Foto: Kobby Dagan/shutterstock

Trešdien, 23. jūnijā, dziedātāja Britnija Spīrsa tiesas sēdē pārtrauca "klusēšanas periodu" saistībā ar tiesas noteikto tēva aizbildniecību. Viņas tēvs pārraudzīja viņas finansiālos un citus lēmumus jau gandrīz 13 gadus, vēsta ārzemju medijs CNN.

Dziedātāja Britnija Spīrsa tiesas sēdē piedalījās telefoniski un vairāk nekā 20 minūtes runāja, lasot no savām piezīmēm.

"Kopš es pirms diviem gadiem biju tiesā ... ir daudz kas noticis daudz," viņa iesāka. "Es ilgi neesmu piedalījusies tiesas sēdēs, jo nedomāju, ka, kad es pēdējo reizi biju tiesā, tiku sadzirdēta."

Viņa norādīja, ka jutusies spiesta uzstāties, viņai netika piešķirts nekāds privātums un viņai lika lietot pretapaugļošanās zāles, dzert citus medikamentus un apmeklēt terapijas sesijas pret viņas gribu.

Spīrsa trešdien sacīja, ka, neraugoties uz viņas iebildumiem, viņa lieto zāles garstāvokļa traucējumiem.

"Šie ir ļoti, ļoti spēcīgi [medikamenti] un pilnīgi atšķirīgi no tie, ko esmu lietojusi iepriekš," sacīja Spīrsa.

"Es jutos piedzērusies. Es pat nevarēju sarunāties ar savu mammu vai tēti. Es viņiem teicu, ka man ir bail. Tāpat bija sešas dažādas medmāsas, kas ieradās manās mājās, lai mani pieskatītu, kamēr es lietoju šīs zāles, ko es sākumā negribēju lietot. "

Dziedātājai tika izrakstīti medikamenti ar litiju, ko parasti lieto bipolāru traucējumu ārstēšanai. Tos var izmantot arī depresijas ārstēšanai.

"Viss, kas ar mani notika, bija jāapstiprina tētim," viņa teica.

Spīrsas tēvs kopš 2008. gada kopā ar advokātu Endrjū Valletu bija bijis viņas aplēstā 60 miljonu dolāru īpašuma pārraudzītājs. Pēc advokāta atkāpšanās 2019. gadā Spīrss bija vienīgā atbildīgā persona par meitas finanšu uzraudzību, līdz tiesnesis Penijs 2020. gada novembrī iecēla otru pārraugu.

Atbildot uz meitas izteikumiem, Džeimija Spīrsa advokāts Vivians Torens CNN sacīja: "Spīrsa kungs mīl savu meitu un viņam viņa ļoti pietrūkst."

Britnija Spīrsa sacīja, ka ir paudusi neapmierinātību par savu medicīnisko aprūpi un karjeras vadību savam tētim, taču jutusi, ka viņš "mīlēja" kontroli pār viņu.

"Man nekad nebija teikšanas manā grafikā. Viņi vienmēr man teica, kad man kas ir jādara," sacīja Spīrsa.

Dziedātāja šim aspektam uzmanību pievērsusi arī savos sociālajos tīklos.

Spīrsa paziņoja, ka vēlas nolīgt advokātu pēc savas izvēles, jo viņas pašreizējais advokāts Semjuels Inghams III tika iecelts tiesā 2008. gadā.

Viņa lūdza tiesnesi nopietni uztvert savas bažas.

"Pēdējo reizi, kad es ar jums runāju ... man tas lika justies kā mirušai, it kā man nebūtu nozīmes," sacīja Spīrsa. "Es gribu, lai mani uzklausa. ... Es vēlos un esmu pelnījis izmaiņas turpmāk."

"Es tikai vēlos, lai mana dzīve atgriežas. Ir pagājuši 13 gadi, un ar to pietiek," viņa piebilda.

Spīrsa arī teica, ka vēlas nodibināt ģimeni ar savu draugu Semu Asghari.

"Man tagad tēvs teica, ka es neesmu spējīga precēties vai radīt bērnu," sacīja Spīrss. "Es gribētu izņemt spirāli, lai varētu sākt mēģināt tikt pie vēl viena bērna, taču šī tā dēvētā komanda man neļāva dodieties pie ārsta, lai to darītu, jo viņi nevēlas, lai man būtu vēl kādi bērni."

Spīrsa savus komentārus noslēdza, sakot: "Būtībā šī pārraudzība man nodara vairāk ļauna nekā laba. Es esmu pelnījis, lai man būtu dzīve. Esmu strādājusi visu savu dzīvi," viņa sacīja, lūdzot izbeigt konservatoriju jeb tēva pārraudzību. "Es jūtos ierobežota, es jūtos iebiedēta, es jūtos atstumta un viena. Es esmu pelnījusi, ka man ir tādas pašas tiesības kā jebkuram."

Pēc viņas izteikumiem tiesa paņēma pārtraukumu un pēc tam pārtrauca tiesas sēdes publisko daļu.

Iepriekš ieplānotā tiesas sēde paredzēta 14. jūlijā.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu