Rinkēvičs: Šobrīd ir jākoncentrējas uz praktiska atbalsta sniegšanu Baltkrievijas medijiem un žurnālistiem (9)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.
Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs. Foto: Paula Čurkste/LETA

Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) Cilvēktiesību padomes 47. sesijā ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) uzrunā uzsvēra, ka ANO dalībvalstīm ir kopīgs pienākums iestāties par mediju un žurnālistu tiesībām Baltkrievijā, informē Ārlietu ministrijā.

Rinkēvičs norādīja, ka šobrīd ir jākoncentrējas uz praktiska atbalsta sniegšanu Baltkrievijas medijiem un žurnālistiem, gan valstī, gan ārpus tās.

Ārlietu ministrs apliecināja, ka Latvija turpina atbalstīt Baltkrievijas neatkarīgos žurnālistus un mediju darbiniekus, piemēram, nodrošinot rehabilitācijas pakalpojumus un psiholoģisko palīdzību.

Latvijas ārlietu ministrs uzsvēra, ka "Ryanair" lidmašīnas nolaupīšana Minskā 23. maijā un Romāna Protaseviča aizturēšana ir nepieņemams Aleksandra Lukašenko režīma uzbrukums medijiem un vārda brīvībai, tāpēc atkārtoja aicinājumu Baltkrievijas varas iestādēm nekavējoties atbrīvot Protaseviču, kā arī citus žurnālistus un politieslodzītos.

Ministrs atzīmēja, ka jāturpina mudināt Baltkrievijas varas iestādes īstenot EDSO Maskavas mehānisma rekomendācijas. Rinkēvičs uzsvēra, ka Baltkrievijai kā ANO dalībvalstij ir pienākums ievērot tās starptautiskās saistības un aizsargāt savu iedzīvotāju tiesības.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu