Jāņos vakcīnu pret Covid-19 saņēmuši 55 cilvēki

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
''Moderna'' vakcīna. Ilustratīvs foto.
''Moderna'' vakcīna. Ilustratīvs foto. Foto: EPA/ROBERT GHEMENT/Scanpix

Lai gan Līgo un Jāņu svētku dienās vakcinācijas pret Covid-19 centri, kā arī lielveikalu vakcinācijas punkti nestrādāja, vakar iespēju sapotēties piecās iestādēs izmantoja 55 personas, liecina Nacionālā veselības dienesta (NVD) apkopotā informācija.

Jāņu svētku dienā, saskaņā ar pašreizējiem NVD datiem, Latvijā vakcīnu pret Covid-19 saņēmušas 55 personas, tostarp 22 cilvēki tikuši pie vakcīnas pirmās devas, 27 - pie otrās, bet sešas personas sapotētas ar "Johnson&Johnson" (J&J) meitasuzņēmuma ražoto vakcīnu, kurai nepieciešama tikai viena deva.

Vakcināciju veikuši pieci pakalpojumu sniedzēji, no tiem visvairāk sapotēts SIA "Minute clinic" - 51 cilvēks, bet pa vienam cilvēkam poti saņēmuši Valmieras veselības centrā, Dakteres Rudzītes ārstu praksē, Ellas Šatalovas un Allas Sokaļskas ģimenes ārstu praksēs.

No ceturtdien vakcinētajiem 53 personas ir ietvertas kategorijā "cits iedzīvotājs" jeb personas, kuras neatbilst nevienai no prioritārajām grupām, viens mediķis un viena persona ar hroniskām saslimšanām.

Jāņu dienā Latvijā izpotētas 22 "Pfizer"/"BioNTech" ražotās vakcīnas pirmās devas un 27 šīs vakcīnas otrās devas, kā arī sešas J&J vakcīnas devas, liecina NVD dati.

Tādējādi līdz šim tikai pirmo no divām vakcīnas pret Covid-19 devām Latvijā ir saņēmuši 590 788 cilvēki, bet vakcinācijas procesu noslēguši 502 160 cilvēki. Kopumā valstī veiktas 1 092 948 vakcīnas pret Covid-19 injekcijas.

Par vakcinācijas procesu noslēgušiem tiek uzskatīti cilvēki, kuri saņēmuši "AstraZeneca", "Pfizer"/"BioNTech" vai "Moderna" ražotās potes abas devas vai "Johnson&Johnson" meitasuzņēmuma vakcīnu, kurai nepieciešama tikai viena deva. Imunitāte pret Covid-19 izraisošo vīrusu pēc dažādu vakcīnu saņemšanas gan iestājas atšķirīgos laikos.

Atbilstoši Centrālās statistikas pārvaldes datiem, Latvijā 2021.gada aprīļa sākumā provizoriski bija 1 887 600 iedzīvotāju, tātad pirmo poti pret Covid-19 ir saņēmuši 31,3% iedzīvotāju, bet abas - 26,6%.

LETA jau ziņoja, ka pagājušā gada 28.decembrī kā pirmos Latvijā pret Covid-19 sāka vakcinēt lielo slimnīcu darbiniekus, bet vēlāk pakāpeniski tika atvērtas citas prioritāri vakcinējamo personu grupas. Šā gada 3.aprīlī durvis vēra speciāli izveidotie liela mēroga vakcinācijas centri, jo Latvijas rīcībā pirmo reizi bija nonācis lielāks daudzums vakcīnu. Savukārt kopš 3.maija Latvijā vakcīnu pret Covid-19, iepriekš pierakstoties, var saņemt ikviens pieaugušais, kurš to vēlas, kopš 17.maija - arī pusaudži no 16 gadu vecuma, bet no 2.jūnija - arī pusaudži vecumā no 12 līdz 15 gadiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu