Jāņu statistika: Pieķerti 26 dzērājšoferi, noslīkuši trīs iereibuši cilvēki un vairāki mežā apmaldījušies

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: George Rudy/Shutterstock.com

Jāņu svētkos, 24. jūnijā, uz Latvijas ceļiem aizturēti 26 autovadītāji, kuri pie stūres bija sēdušies alkohola reibumā, un vienu, kurš transportlīdzekli vadīja, būdams lietojis narkotiskās vielas.

Rīgas reģionā diennakts laikā apturēti 14 dzērājšoferi un viens narkotikas lietojis autovadītājs, Kurzemē apturēti pieci šoferi par spēkrata vadīšanu alkohola reibumā, Latgalē trīs, bet Zemgalē un Vidzemē katrā pa diviem.

Pagājušā diennaktī uz Latvijas ceļiem likumsargi noformējuši 143 administratīvā pārkāpuma protokolus par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu, bet vienu par agresīvu braukšanu.

Aizvadītajā diennaktī valstī kopumā par dažādiem satiksmes noteikumu pārkāpumiem policisti noformējuši 365 protokolus, liecina VP apkopotā informācija.

Jāņu dienā noslīkuši trīs iereibuši cilvēki

Pārgalvības dēļ Jāņu dienā noslīkuši trīs iereibuši cilvēki, bet vairāki guvuši traumas, aģentūru LETA informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā (NMPD).

Kurzemē jūrā noslīka 53 gadus vecs vīrietis, Zemgalē, noslīkstot upē, bojā gāja 68 gadus vecs vīrietis. Vidzemē, peldoties alkohola reibumā karjerā, noslīka 49 gadus vecs vīrietis.

Savukārt Latgalē, pēc peldēšanās alkohola reibumā, 20 gadu vecu jaunieti mediķi pēc slīkšanas vidēji smagā stāvoklī nogādāja slimnīcā.

Bet Zemgalē kāds 44 gadus vecs vīrietis, lecot uz galvas ūdenī, guva smagu traumu ar mugurkaula kakla skriemeļu bojājumiem. Vīrietis smagā stāvoklī nogādāts specializētajā klīnikā Rīgā.

NMPD mediķi aicina būt uzmanīgiem, atpūšoties pie ūdens, jo šajās brīvdienās noslīkuši vai smagas traumas peldoties ir guvuši vairāki cilvēki. NMPD aicina nespēlēties ar savu dzīvību un neiet peldēties alkohola reibumā. Peldvietā nedrīkst lēkt ūdenī no augstuma ne uz galvas, ne uz kājām, jo nereti tas beidzas ar dzīvi ratiņkrēslā. Tāpat nedrīkst iet peldēties naktī, īpaši nezināmās peldvietās, kā arī nevajadzētu peldēties vienam pašam.

Jāatceras arī, ka pārkarsis cilvēks nedrīkst strauji iet peldēties aukstā ūdenī. Ūdenskrātuvju tuvumā ik mirkli ir jāuzmana bērni.

Jāņu dienā NMPD brigādes kopumā devas 1116 izsaukumos, no kuriem 286 bija saistīti ar dažādām traumām vai negadījumiem.

Jaunjelgavas novadā ceļu satiksmes negadījumā gāja bojā viens cilvēks, bet divi cietuši.

Ceļu satiksmes notikums noticis plkst.13 uz autoceļa Aizkraukle - Jēkabpils, kad pagaidām nenoskaidrots vadītājs, vadot automašīnu "Opel Zefira", nobrauca no ceļa braucamās daļas un transportlīdzeklis apgāzās.

Ceļu satiksmes negadījumā cieta divas personas - viena no hospitalizācijas atteicās, otra nogādāta medicīnas iestādē, tāpat notikuma vietā no gūtajām traumām mira viena persona. Valsts policija turpina skaidrot notikušā apstākļus.

Kopumā aizvadītajā diennaktī ceļu satiksmes negadījumos cietuši 14 cilvēki

 Rīgas reģionā cietuši septiņi cilvēki, Zemgalē un Kurzemē katrā pa trim, bet Latgalē viens.

Diennakts laikā valstī reģistrēti 64 ceļu satiksmes negadījumi, no tiem 13 bija ar cietušajiem, bet vienā avārijā ir bojāgājušais

Diennakts laikā Rīgas reģionā notikuši 23 ceļu satiksmes negadījumi, Zemgalē - deviņi, Vidzemē - seši, Kurzemē - 14, bet Latgalē 12 avārijas, liecina VP apkopotie dati.

Ceturtdien glābēju palīdzība bija nepieciešama cilvēkiem, kas pašu spēkiem nevarēja izkļūt no meža un kādas purvainas vietas ezerā

No rīta, plkst.10.21, VUGD steidzās uz Vecumnieku novadu, kur kādam mežā esošam cilvēkam bija radušās veselības problēmas. Glābēji cilvēku atrada un nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem, darbus notikuma vietā pabeidzot plkst.12.36.

Savukārt ceturtdienas vakarā, plkst.19.37 saņemts izsaukums no Aglonas novada, kur cilvēks bija iekļuvis purvainā ezera vietā un nevarēja izkļūt paša spēkiem. Cilvēks ar laivas palīdzību nogādāts krastā. VUGD darbus pabeidza plkst.20.48.

Ceturtdien Rīgā no piedūmota dzīvokļa izglābts cilvēks

Izsaukumu uz kādu četrstāvu māju Rīgā ugunsdzēsēji saņēma plks.20.38. Noskaidrots, ka kādā pirmā stāva dzīvoklī deg ēdiens 0,01 kvadrātmetra platībā.

No telpām izglābts cietušais, kurš nodots mediķu aprūpē, un plkst.21.03 darbi notikuma vietā pabeigti.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēmis 164 izsaukumus, 28 no tiem bijuši uz ugunsgrēkiem, 122 saistīti ar glābšanas darbiem. 14 no izsaukumiem bijuši maldinājumi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu