Izmeklēšanā atklāts, ka Dienvidāfrikas iedzīvotājas dzemdību stāsts par desmit zīdaiņiem nav patiess (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Roncliffe Odit/Twitter.com

Apgalvojums, ka Dienvidāfrikas iedzīvotāja Gosimaē Tamāra Sitholē 7. jūnijā pasaulē laida 10 bērnus, neatbilst patiesībai, atklāts oficiālā izmeklēšanā, vēsta raidsabiedrība BBC.

Nevienā Gotengas provinces slimnīcā nav pierakstu par desmit bērnu iznēsāšanu, norāda provinces valdība.

Medicīniskās pārbaudes liecina, ka Gosimaē Tamāra Sitholē nesenā pagātnē nemaz nav bijusi stāvoklī.

Paziņojumā nav sīki izklāstīti stāsta tapšanas iemesli.

Sitholē ir sešus gadus veci dvīņi. Šā gada maijā tika ziņots, ka Sitholē gaida astoņus mazuļus. Arī fotosesijā bija noprotams, ka Sitholē ir stāvoklī ar lielu vēderu.

Portāls "Pretoria News" 8. jūnijā paziņoja, ka noticis pārsteigums, jo esot piedzimuši desmit pazuļi, atsaucoties uz viņas dzīvesbiedru.

Vietējais mērs pēcāk apstiprināja, ka pasaulē nākuši desmit mazuļo reizē, un ziņu pārpublicēja mediji. Taču vēlāk valdības pārstāvis sacīja, ka politiķim bija tikai informācija no ģimenes, un neviens vēl nebija redzējis mazuļus.

Arī turpmākās dienas nebija redzamas jaundzimušo fotogrāfijas vai video.

Īsi pēc tam sākās ziedojumi pārim un viņu zīdaiņiem, taču stāsts radīja aizdomas pēc tam, kad "Pretoria News" nezināja, kurā slimnīcā dzimuši bērni, un virkne slimnīcu nāca klajā ar paziņojumu, noliedzot šīs dzemdība.

Dienas vēlāk tika ziņots, ka Sitholē ir pazudusi un lūdza cilvēkus pārtraukt ziedojumus. Sociālajiem darbiniekiem izdevās izsekot sievietei.

Šobrīd 37 gadus vecā sieviete tiek pakļauta garīgās veselības novērošanai, un viņai tiek sniegts nepieciešamais atbalsts.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu