"Citam tas var "maksāt" dzīvību!" Pludmalē Liepājā zēns gūst smagas traumas, peldoties uzkāpjot uz nezināma zemūdens objekta (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: AndrewFall/Shutterstock.com

Piektdien, 25. jūnijā, plašu ažiotāžu sociālajā tīklā "Facebook" izpelnījās kādas sievietes ieraksts, kurā viņa stāstīja, kā Liepājā, Karostas rietumkrasta pludmalē, viņas dēls guva smagas traumas.

Portāls "Apollo.lv" sazinājās ar cietušā zēna Mārtiņa vecākiem Lindu un Raimondu, kuri pastāstīja sīkāk par notikušo.

Negadījums noticis 23. jūnija pievakarē Karostas pludmalē, kas atrodas Katedrāles ielas pašā galā, blakus aktīvās atpūtas centram "Rietumkrasts".

Raimonds stāsta, ka viņa dēls bija iepeldējis jūrā aptuveni 25-30 metrus no krasta. Tajā vietā ūdens dziļums bijis aptuveni 1,3 metrus.

Mārtiņš pēkšņi izniris un sacījis, ka esot savainojies - sagriezis kāju. "Ieraugot brūci, iznesu viņu no ūdens un izsaucu Neatliekamo medicīnisko palīdzību, kas dēlu nogādāja Liepājas slimnīcas traumpunktā."

Tēvs stāsta, ka nezināmie priekšmeti neesot bijuši redzami.

"Tā kā pats nodarbojos ar niršanu, nākamajā dienā nolēmu doties apsekot teritoriju."

Atklājums bija visai satraucošs - Raimonds atrada sarūsējušu mucu ar asām malām, kura līdz pusei bija iegrimusi smiltīs.

Turpinot apsekot teritoriju, Raimonds atrada vēl divas šādas mucas. Viņš nekavējoties ziņoja Valsts policijai, kas uz notikuma vietu nosūtīja pašvaldības policiju.

"Manas sarunas laikā viena no Valsts policijas darbiniecēm sazinājās ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu, kur esot atbildēts, ka tas neesot viņu kompetencē," stāsta Raimonds.

Tēvs pauda apņēmību likvidēt bīstamos zemūdens objektus, kas apdraud cilvēku veselības un, iespējams, pat dzīvības.

Lindas un Raimonda dēlam paveicās, ka neguva daudz smagākas traumas. Puiša brūce bijusi aptuveni piecus centimetrus dziļa un 10 centimetrus gara. Rēta tika sašūta trīs slāņos, muskulis, saites mīkstie audi.

Linda stāstīja, ka pašvaldības policija iesniegumu ievietojusi "kopīgajā pastkastē", kur atrodas citi iesniegumi. Tos priekšnieks apskatīsies pēc tam, kad atgriezīsies no brīvdienām.

Viņa vēlāk uzzināja, ka par notikušo pašvaldības policijai nekavējoties vajadzēja ziņot ostai, taču tas netika izdarīts.

Arī dienā, kad tika atrasti objekti, pašvaldības policija norādījusi, ka tā esot ostas teritorija un viņi tur neko nevarot darīt. 

"Es nesaprotu, kā kaut ko tādu var pieļaut. Mani interesē, kā Liepājas pašvaldības policija komentētu šo atgadījumu," neizpratni pauda sieviete.

Sieviete portālam "Apollo.lv" pastāstīja, ka atklājies, ka nezināmi objekti tomēr neesot mucas, bet gan vecas bojas.

"Par šo atbildīga ir Liepājas speciālās ekonomiskās zonas pārvalde (SEZ), kura zināja par bojām, taču neko nav darījusi jau trīs gadus. Viņi solīja, ka sestdien jau no paša rīta sāks šo objektu izcelšanu no ūdens, taču nekas nav darīts," atklāja Linda.

Linda norāda: "Mums tas beidzās ar kāju, bet kādam citam tā var būt galva, mugura, vēders!"

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu