VIDEO ⟩ Čempione "Lightning" otro gadu pēc kārtas iekļūst Stenlija kausa izcīņas finālā (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Tampabejas "Lightning" hokejisti.
Tampabejas "Lightning" hokejisti. Foto: TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

Uzbrucējs Jani Gords ar gūtiem vārtiem mazākumā ieveda Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienību Tampabejas "Lightning" Stenlija kausa finālā, kurā komanda spēlēja jau pērn.

"Lightning" viesos ar 1:0 (0:0, 1:0, 0:0) uzvarēja Ņujorkas "Islanders", kas sērijā līdz četrām uzvarām piekāpās ar 3-4.

Uzvaras vārti tika gūti otrā perioda otrajā minūtē. Entonijs Sirelli ripu no laukuma stūra piespēlēja Gordam, kurš ar vienu pieskārienu no tuvas distances raidīja to virs Semjona Varlamova pleca.

Jau ceturto reizi šīs sezonas izslēgšanas spēlēs savus vārtus neskartus nosargāja Andrejs Vasiļevskis, kurš atvairīja visus 18 metienus. Varlamovs tika galā ar 30 no 31 raidījuma.

Tikmēr Tampabejas komandas uzbrucējs Breidens Points palika vienu vārtu attālumā, lai atkārtotu Redžija Līča rekordu - gūti vārti desmit "play-off" spēlēs pēc kārtas.

Pirmdien čempione "Lightning" Stenlija kausa fināla pirmajā mačā tiksies ar Monreālas "Canadiens", kas sērijā ar 4-2 uzvarēja Vegasas "Golden Knights".

"Lightning" jau uzvarējusi 14 spēles pēc kārtas. Komandai ir iespēja atkārtot Pitsburgas "Penguins" 2016. un 2017. gadā iespēto - izcīnīti divi Stenlija kausi pēc kārtas.

"Islanders" finālā nav spēlējusi kopš 1984.gada, kad četru izcīnīto Stenlija kausa sēriju pārtrauca Edmontonas "Oilers".

Ierasti NHL regulārajā čempionātā komandas katra aizvada pa 82 mačiem, taču šajā sezonā vienības katra izspēlēja 56 dueļus.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu