Maskavas mērs paziņo, ka Krievijas galvaspilsēta piedzīvo Covid-19 uzliesmojumu. Pastāv iespēja ieviest karantīnu (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/LETA

Maskavas mērs Sergejs Sobjaņins paziņojis, ka Krievijas galvaspilsēta pārdzīvo jaunu Covid-19 pandēmijas uzliesmojumu.

Viņš norādīja, ka to var palīdzēt novērst tikai strauja masveida vakcinācija, jo pretējā gadījumā pilsētā nāksies noteikt karantīnu.

19. jūnijā Maskavā tika reģistrēts lielākais jaunatklātu gadījumu skaits kopš pandēmijas sākuma - 9120. Aizvadītās diennakts laikā atklāti aptuveni 8400 jauni inficēšanās gadījumi. Visā Krievijā jaunatklāto gadījumu skaits diennaktī pārsniedzis 21 600 un slimība prasījusi 619 jaunus upurus, kas ir augstākais mirstības līmenis kopš decembra.

Kā izteicies mērs, Maskavā strauji izplatās jaunā koronavīrusa delta jeb Indijas paveids, kamēr ar sākotnējo jeb Uhaņas vīrusu galvaspilsēta tikpat kā tikusi galā.

No pirmdienas, 28. jūnija, Maskavas ēdināšanas iestādēs būs atļauts ieiet vienīgi vakcinētajiem, pārslimojušajiem vai negatīvus PĶR testa rezultātus saņēmušajiem, kuri to varēs apliecināt ar attiecīgu QR kodu. Sabiedriskajā transportā, sporta klubos un frizētavās šādu ierobežojumu pagaidām nav paredzēts ieviest.

Sobjaņins norādījis, ka faktiski ēdināšanas iestādes būtu ieteicams apmeklēt vienīgi vakcinētajiem, jo "PĶR tests nedod aizsardzību", un aicinājis cilvēkus transportlīdzekļos valkāt maskas un cimdus visa brauciena garumā.

Cenšoties apturēt jauno pandēmijas vilni, 16 Krievijas reģioni jau noteikuši stingrus ierobežojumus un obligātu vakcināciju.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu