Latvijas vīriešu 3x3 basketbola izlase nekvalificējas Eiropas kausa finālturnīram

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: basket.lv

Latvijas vīriešu 3x3 basketbola izlase sestdien Rumānijā sasniedza Eiropas kausa kvalifikācijas turnīra ceturtdaļfinālu, kurā vēlāk piedzīvoja zaudējumu, nenopelnot tiesības piedalīties finālturnīrā, informē Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Latvijas izlasi vīriešu konkurencē pārstāv Kārlis Apsītis, Kārlis Žunda, Dāvis Gūtmanis un Klāvs Dubults, bet dāmu konkurencē - Baiba Eglīte, Kristīna Petermane, Janeta Rozentāle, Emīlija Krista Grava.

Ar pirmo numuru izliktā Latvijas vīriešu izlase pirmajā A grupas spēlē ar 14:17 piekāpās Slovākijas komandai, bet vēlāk ar 17:13 pārspēja Baltkrieviju, grupā nodrošinot pirmo vietu.

Uzvara apakšgrupā latviešiem sestdien deva iespēju spēlēt ceturtdaļfinālā, kurā ar 15:21 zaudēts Igaunijai.

Latvijas izlase vienīgo reizi vadībā bija pie rezultāta 3:2, bet spēles otrajā pusē sākotnēji bija iedzinējos ar -6 (10:16), taču igauņi vēlāk pārsvaru pieaudzēja līdz vēl diviem punktiem (12:20).

Šīs spēles uzvarētāji ieguva ceļazīmi uz finālturnīru Parīzē.

Tikmēr Latvijas sieviešu izlase C grupā ar 11:19 zaudēja Ukrainas izlasei, taču pēc tam ar 12:17 piekāpās Lietuvas komandai un neiekļuva ceturtdaļfinālā.

Eiropas kausa izcīņas finālturnīrā Parīzē piedalīsies 12 sieviešu un 12 vīriešu komandas, no kurām četras jau ir zināmas. Sieviešu konkurencē spēlēs Francijas basketbolistes (rīkotājvalsts un 2019.gada čempiones), kā arī trīs komandas, kas ieņēma augstākās vietas FIBA rangu tabulā 2020.gada 1.novembrī: Krievija (3.), Nīderlande (5.), Rumānija (7.).

Vīriešu turnīrā spēlēs Francija (rīkotāji), Serbija (2019.gada čempioni), Krievija (3.) un Slovēnija (4.).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu